ΘΕΑΤΡΟ

H Τρολ, ο κόμης και το ρετσινόλαδο (χώρια ο Γκάρι)

Εικόνα του άρθρου H Τρολ, ο κόμης και το ρετσινόλαδο (χώρια ο Γκάρι)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/04/2018, 12:48
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το πεπρωμένο ονομάζεται Κλοτίλδη» είναι η παράσταση που φιλοξενεί και σήμερα το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο Καμπέρειο Θέατρο. Και σίγουρα είναι μια σουρεάλ και με αυτοσαρκαστικό χιούμορ, χωρίς να λείπουν και οι αυτοσχεδιασμοί αλλά και οι ατάκες με αναφορά στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, παράσταση που σε κερδίζει. Οι δύο ηθοποιοί, η Αμαλία Καβάλη και ο Γιάννης Σοφολόγης, δένουν αρμονικά πάνω στη σκηνή, σε μια σκηνοθεσία, οι οποίοι έχει γίνει από τους ίδιους (οι ίδιοι επίσης έχουν διασκευάσει το έργο το ομώνυμο έργο του Γκουαρέσκι, επιμένοντας κυρίως στην ερωτική ιστορία της όλης υπόθεσης) και που απαιτεί ακριβή συγχρονισμό κινήσεων.

Η Αμαλία Καβάλη υποδύεται την Κλοτίλδη Τρολ –ένα επώνυμο Τρολ που παραπέμπει πολύ στο σήμερα, αν και το έργο γράφηκε το 1942- που λατρεύει να μισεί τον κόμη Φιλιμάριο Ντιμπλέ (Γιάννης Σοφολόγης) τον οποίο τον βασανίζει το… διαχρονικό δίλημμα: «Να πιει κανείς ή να μην πιει το ρετσινόλαδο;». 

Οι δύο ηθοποιοί καταφέρνουν και με τη βοήθεια του τρίτου της παρέας, του Γκάρι Σάλομον που με την ηλεκτρική του κιθάρα επί σκηνής έχει τον δικό του ρόλο στην όλη ιστορία (όχι μόνο μουσικό, αλλά και θεατρικό), να σπάσουν τον πάγο με το κοινό πολύ γρήγορα.

Όσον αφορά το σκηνικό, φαίνεται απλό –ένα μεγάλο τραπέζι και δύο καρέκλες-, αλλά αποδεικνύεται τελικά περίπλοκο. Το τραπέζι, πολυμορφικό και με «gadgets», μεταμορφώνεται σε κάθε αλλαγή σκηνής σε βάρκα, σε νησί, σε φυλακή, σε τραπεζαρία κ.λπ.

Γενικά πρόκειται για μια φρέσκια και με γρήγορο ρυθμό παράσταση,με εναλλαγές ρόλων και σκηνών. 

Η παράσταση ανεβαίνει σήμερα, στις 21:30, στο Καμπέρειο Θέατρο. Εισιτήριο: 12 ευρώ, και 8 ευρώ το μειωμένο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back