ΘΕΑΤΡΟ

Ένας ασυνήθιστος έρωτας στο Καμπέρειο

Εικόνα του άρθρου Ένας ασυνήθιστος έρωτας στο Καμπέρειο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2018, 14:59
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η νικήτρια παράσταση του Bob Theater Festival 2016, που πραγματοποιείται υπό την ομπρέλα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, «Το Πεπρωμένο Ονομάζεται Κλοτίλδη» του Τζοβάνι Γκουαρέσκι, έρχεται στο Καμπέρειο Θέατρο Ιωαννίνων στις 17 και 18 Απριλίου. 

Οι δύο παραστάσεις θα ανέβουν στις 21:30. 

Το έργο, γραμμένο το1942, σκιαγραφεί μιαπαρωδία των ερωτικών μυθιστορημάτων του 19ου αιώνα, γεμάτη παρεξηγήσεις, καιέναν έρωτα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. 

Η Αμαλία Καβάλη και ο Γιάννης Σοφολόγης, αναλαμβάνοντας οι ίδιοι τη διασκευή και την πρώτη θεατρική μεταφορά του έργου αυτού, επιλέγουν να ξεκινήσουν την παράσταση τη μέρα που οι ήρωες πρέπει να αποφασίσουν αν θα αλληλοσκοτωθούν ή αν θα παντρευτούν. Δύο ηθοποιοί και ένας μουσικός επί σκηνής, ξετυλίγουν το νήμα της ιστορίας.

Η υπόθεση: Η Κλοτίλδη Τρολ είναι η πιο όμορφη, πλούσια και περιζήτητη νύφη της πόλης της. Στη γοητεία της αντιστέκεται μονάχα ένας, ο κόμης Φιλιμάριο Ντυμπλέ. Για την ακρίβεια τη βρίσκει εξαιρετικά ενοχλητική και αυτό είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για την Κλοτίλδη. Του στήνει μια αθώα φάρσα που σύντομα ξεφεύγει από τον έλεγχό της. Θα παρασυρθούν σε μια δίνη περιπετειών που θα τους ταξιδέψει σε ερημικά νησιά, φυλακές, καζίνο, πειρατίνες και αστυνόμους. Οι δυο τους προκαλούν ο ένας τον άλλον με μανία ακροβατώντας στη λεπτή γραμμή που χωρίζει το μίσος από τον έρωτα.  

Παίζουν η Αμαλία Καβάλη και ο Γιάννης Σοφολόγης. Μουσικός επί σκηνής o Gary Salomon. Η διάρκεια της παράστασης είναι 70 λεπτά. 

Το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ και 8 ευρώ το μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων). 

Η προπώληση γίνεται στα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ (Παπάζογλου 5, αρχοντικό Πυρσινέλλα, τηλ. 2651025670). 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back