Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Η «Σκοτεινή πέτρα» από το Θέατρο «Έκφραση»

Εικόνα του άρθρου Η «Σκοτεινή πέτρα» από το Θέατρο «Έκφραση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2018, 21:44
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To βραβευμένο έργο «Σκοτεινή πέτρα» του Αλμπέρτο Κονεχέρο ανεβάζει το Θέατρο «Έκφραση» από τις 20 έως τις 30 Απριλίου.

Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Χρήστος Χρήστου, με την πρεμιέρα να έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου, στις 21:30, στο θεατράκι της «Έκφρασης» (Αραβαντινού 14).

Παίζουν (με σειρά εμφάνισης): Σεμπαστιάν-Θανάσης Λανάρης. Ραφαέλ-Γιάννης Κράβαρης, Φωνή του Λόρκα-Κώστας Λεοντάρης. Στην παράσταση θα υπάρχει ζωντανή μουσική επί σκηνής με τον Μιχαήλ Παππά.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια φέρουν την υπογραφή του Γιάννη Κράββαρη, ενώ τη μουσική επιμέλεια έχει η Μίνα Παππά.

Η υπόθεση: Δωμάτιο στρατιωτικού νοσοκομείο στο Σανταντέρ (Βόρεια Ισπανία). Δύο άντρες που δεν γνωρίζονται είναι υποχρεωμένοι να περάσουν μαζί τις τρομερές ώρες μιας αντίστροφης μέτρησης, που μπορεί να τελειώσει με τον θάνατο του ενός από τους δύο τα ξημερώματα. Ένα μυστικό τυλιγμένο με τύψεις κι ένα όνομα που αντηχεί στους τοίχους του δωματίου: Φεδερίκο. Μένει μόνο να παραδοθούν κάποια χειρόγραφα για να σωθούν, σαν μια τελευταία χειρονομία αγάπης…

Το έργο του Αλμπέρτο Κονεχέρο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του Ραφαέλ Ροντρίγκεθ Ραπούν, φοιτητή -μηχανικού ορυκτών πόρων, γραμματέα του Θιάσου La Barraca και συντρόφου του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα τα τελευταία χρόνια της ζωής και των δύο τους.

Η παράσταση θα ανεβαίνει καθημερινά από τις 20 έως τις 30 Απριλίου,στις 21:30. Τα εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ στην προπώληση (βιβλιοπωλεία Χαρτέξ, Αναγνώστης) και 12 ευρώ στο ταμείο. Τηλέφωνα κρατήσεων: 26515 54505 και 6978047081.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back