Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα πρόεδρος του ΕΚ

Εικόνα του άρθρου Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα πρόεδρος του ΕΚ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2022, 14:19
ΚΟΣΜΟΣ - ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Η Ρομπέρτα Μετσόλα εξελέγη νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Eίναι 43 ετών, από την Μάλτα και ανήκει στην πολιτική ομάδα του ΕΛΚ. Εξελέγη από την πρώτη ψηφοφορία.

Η Μέτσολα είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει το υψηλότερο αξίωμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εδώ και 20 χρόνια - μετά τη Γαλλίδα Νικόλ Φοντέν. είναι επίσης και η νεότερη. Η Ρομπέρτα Μετσόλ κλείνει σήμερα τα 43 της χρόνια.

Η Μέτσολα συγκέντρωσε τις ψήφους από τις τρεις μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες Ευρωπαϊκό Λαικό Κόμμα, Σοσιαλιστές και Φιλελεύθερους, από τον πρώτο γύρο. «Αχίλλειος πτέρνα» της Μετσόλα ήταν η μη ξεκάθαρη θέση της υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και ιδιαίτερα η γνωστή αντίθεσή της στην άμβλωση, κάτι το οποίο δεν μπορούν να παραβλέψουν κάποιοι κεντρώοι και αριστεροί ευρωβουλευτές.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα ασχολήθηκε με την πολιτική στη διάρκεια της φοίτησής της στο πανεπιστήμιο.«Ασχολήθηκα για πρώτη φορά ως φοιτήτρια στην πανεπιστημιούπολη - όπου τέθηκε μια πολύ θεμελιώδης ερώτηση: Θέλεις ότι η χώρα σας ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή πρέπει να μείνει εκτός;», λέει η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Τάχθηκε με την πλευρά που ήταν υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2003, η πατρίδα της, η Μάλτα, επέλεξε να ενταχτεί την ΕΕ, με ισχνή πλειοψηφία.

Πηγή: Euronews

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back