Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 5-06-2019, 11:32
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κατά την διάρκεια της παγκόσμιας παρουσίασης των νέων οικολογικών μοντέλων της Opel, στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, η μάρκα παρουσίασε και την πρώτη της υβριδική πρόταση.

Πρόκειται για την υβριδική έκδοση του SUV Grandland X, η οποία συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των μονάδων παραγωγής ενέργειας που περιλαμβάνουν την αξιοποίηση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ενός τουλάχιστον ηλεκτρικού κινητήρα. συνδυάζει την ισχύ ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1.6 L και ενός ηλεκτροκινητήρα.

Όπως αναφέρθηκε στη παρουσίαση, το Opel Grandland X All-Wheel Drive Plug-In Hybrid, συνδυάζει την ισχύ ενός υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 1.6 και δύο ηλεκτροκινητήρων, παράγοντας συνολικά 300 ίππους.

Ο βενζινοκινητήρας, λειτουργεί ως επί το πλείστον σε μεσαίες έως υψηλές ταχύτητες, ενώ στις χαμηλότερες ταχύτητες θα αναλαμβάνει δράση ο ηλεκτροκινητήρας. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 52 χλμ. στον κύκλο οδήγησης WLTP.

Διαθέτει σύστημα ανατροφοδότησης πέδησης για την ανάκτηση της ενέργειας που παράγεται κατά το φρενάρισα ή την επιβράδυνση.

Χάρη στη μετατροπή αυτής της περίσσειας κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική και την αξιοποίησή της είτε άλεσα είτε με αποθήκευσή της στη μπατάρια, η ηλεκτρική αυτονομία του Grandland X Hybrid4 πορεία να αυξηθεί μέχρι 10%, κατά μέσο όρο.

Για περαιτέρω αξιοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος υψηλής τάσης (300 V), εφοδιάζεται με ηλεκτρικό συμπιεστή AC και ηλεκτρικό καλοριφέρ.


Χρόνος φόρτισης

Αναφέρθηκε, ότι ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τον τύπο που φορτιστή που χρησιμοποιείται. Εκτός από το καλώδιο που παρέχεται με το όχημα για φόρτιση σε οικιακή πρίζα, η Opel θα προσφέρει συσκευές για ταχεία φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς και επιτείχιους πίνακες (wallboxes) στο σπίτι. Για παράδειγμα, η μπαταρία φορτίζεται πλήρως σε περίπου μία ώρα και 50 λεπτά σε επιτείχιο πίνακα 7,4 kW.

Για περαιτέρω διευκόλυνση της φόρτισης, το Grandland X Hybrid4 μπορεί να επωφελείται από τις εξειδικευμένες λύσεις για ηλεκτροκίνητα οχήματα της Free2Move Services, μιας εφαρμογής του Ομίλου PSA. Αυτές χρησιμοποιούνται εύκολα μέσω της εφαρμογής «myOpel». Η προσφορά θα περιλαμβάνει κάρτα φόρτισης για πρόσβαση σε περισσότερα από 105.000 σημεία φόρτισης στην Ευρώπη, και μία λειτουργία προγραμματισμού ταξιδιού (trip planner), που προτείνει τις καλύτερες διαδρομές με βάση την υπόλοιπη αυτονομία και παρουσιάζει τη θέση των σταθμών φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής.

Η συνδεδεμένη πλοήγηση μέσω του συστήματος infotainment Navi 5.0 IntelliLink αναλαμβάνει την καθοδήγηση μέχρι τον επιλεγμένο σταθμό φόρτισης.

Ο κατασκευαστής θα λανσάρει σε όλο τον κόσμο στους επόμενους 20 μήνες το νέο Corsa, το νέο Zafira Life MPV, το νέο Vivaro LCV και το διάδοχο του Mokka X - καθένα από τα οποία θα περιλαμβάνει μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση με μπαταρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα