Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρόταση για την ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου Η πρόταση για την ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2020, 17:17
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και της Επιτροπής Διαβούλευσης έστειλε η δημοτική αρχή την πρόταση ανάπλασης του πάρκου Πάρκο Πυρσινέλλα, που εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος τόνισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι παρατάξεις και οι φορείς που συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης, μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τους ώστε στη συνέχεια η πρόταση να κατατεθεί προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο.

Στην ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή δεν περιλαμβάνει κοστολόγηση των παρεμβάσεων.

Η βασική αρχή, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι «η ανάπλαση του πάρκου με άξονα την απόδοση στους πολίτες», με «σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, την αναγνώριση της ιστορικότητας και της σπουδαιότητας του χώρου, στις υφιστάμενες χρήσεις και δραστηριότητες που αναπτύσσονται και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

Προτείνονται χώροι αθλητικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικών εγκαταστάσεων και παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον.

  • Ο χώρος αθλητικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ και πίστα ανάπτυξης skate park, παρόμοιο με αυτό της Καλούτσιανης. Προτείνονται συγκεκριμένα γήπεδα 5Χ5 και 8Χ8 και υπαίθρια όργανα γυμναστικής, όπως αυτά στο ΠΕΑΚΙ.
  • Για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις προτείνεται η «ολοκληρωτική επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων, η ανακατασκευή της παιδικής χαράς και η ανάπλαση του χώρου περιμετρικά της λίμνης για την ανάπτυξη πολιτιστικών εκδηλώσεων».
  • Στις δραστηριότητες στο φυσικό περιβάλλον, προτείνεται «η επισκευή των υφιστάμενων περιπατητικών διαδρομών, ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής χρήση τους από όλους τους επισκέπτες του πάρκου, η διατήρηση των υφιστάμενων χωμάτινων διαδρομών, η διαμόρφωση ποδηλατικής διαδρομής περιμετρικά του πάρκου και η ανάπτυξη εκπαιδευτικών κήπων».

Επιπλέον, η πρόταση περιλαμβάνει:

  • Διατήρηση και ανάδειξη των τεσσάρων εισόδων του πάρκου.
  • Αποκατάσταση της περίφραξης και προσθήκη μεταλλικών κιγκλιδωμάτων επί του υφιστάμενου χαμηλού τοιχίου, όπου είναι απαραίτητο.
  • Τοποθέτηση πινακίδων περιήγησης και πληροφόρησης στις εισόδους και σε διάφορα σημεία του πάρκου (Info Points).
  • Τοποθέτηση διαφορετικών τύπων καθιστικών.
  • Ενίσχυση του υπάρχοντος φωτισμού και η τοποθέτηση νέων φωτιστικών ιστών.

Η δημοτική αρχή ελπίζει ότι η πρόταση «θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη ενός γόνιμου και αποδοτικού διαλόγου τόσο με τις παρατάξεις όσο και με την τοπική κοινωνία ώστε μέσα από τη σύνθεση να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back