Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Πολιτεία των πουλιών» στο «Θυμωμένο Πορτραίτο»

Εικόνα του άρθρου «Η Πολιτεία των πουλιών» στο «Θυμωμένο Πορτραίτο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2018, 14:10
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Η Πολιτεία τωνπουλιών» θα φιλοξενηθεί στο «Θυμωμένο Πορτραίτο» (Καποδιστρίου 20) από 3 έως 23 Φεβρουαρίου. 

Στην έκθεση, τα έργα τους θα παρουσιάσουν ο Χάρης Κουρουζίδης και ο Αποστόλης Χολέβας. «Οι δύο καλλιτέχνες με διαφορετικές διαδρομές και  βιώματα, μας καλούν να συνομιλήσουμε με τα έργα τους και να διακρίνουμε μέσα στον  μαγικό χώρο της ετεροπροσέγγισης εκείνα τα στοιχεία που συνθέτουν την ανάμνηση της Νεφελοκοκκυγίας, της ιδανικής πολιτείας που έφτιαξαν κάποτε τα πουλιά στα σύννεφα, όπως την φαντάστηκε ο Αριστοφάνης στους ‘Όρνιθες», αναζητώντας, ανάμεσα στον κόσμο των ανθρώπων και σ’ αυτών των θεών, ‘μια ευτυχία άπιαστη’» όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.   

Τα εγκαίνια της έκθεσης, την οποία συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ιωαννίνων, το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η εταιρία οικοπεριηγήσεων Plegadis,θα γίνουν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 20:00. Παράλληλα, θα γίνει και φωτογραφική παρουσίαση με τίτλο «Τα πουλιά της Ηπείρου» από τον Νίκο Μπούκα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back