Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η πόλη της Γιαννιώς» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου «Η πόλη της Γιαννιώς» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2017, 15:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα «Πόλ(ε)ις», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει παράσταση αφήγησης παραμυθιών, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας στο Ιτς Καλέ του Κάστρου Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα δοθούν δύο παραστάσεις για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ώρες 10:30 και 12:30 αντίστοιχα), ενώ την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου μια παράσταση για γενικό κοινό (ώρα 18:30).

Η παράσταση «Η Πόλη της Γιαννιώς-Μια πόλη… τρεις θρησκείες» περιλαμβάνει παραμύθια και ιστορίες για τα Ιωάννινα από τη χριστιανική, εβραϊκή και μουσουλμανική παράδοση. Η Μαρία Μαχαίρα στην αφήγηση και ο Αντώνης Καρασταμάτης στη μουσική, με τραγούδια που έχουν γραφτεί ειδικά για την παράσταση, μεταφέρουν μικρούς και μεγάλους στα Γιάννενα μιας άλλης εποχής, που οι άνθρωποι γέμιζαν τις γειτονιές της πόλης με ήχους, φωνές, μουσικές, με αρώματα, χρώματα, και ιστορίες από όλες τις κοινότητες.

Η διάρκεια της παράστασης είναι μία ώρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για τις σχολικές ομάδες.
 Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, στο Μουσείο, στο τηλ. 2651064065 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, από 22 έως 24 Σεπτεμβρίου, η είσοδος σε όλα τα μουσεία του ΠΙΟΠ στη χώρα θα είναι ελεύθερη. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back