ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πόλη έριξε τα τείχη

Εικόνα του άρθρου Η πόλη έριξε τα τείχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/08/2021, 00:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Στέφανος Ντούσκος έγινε δεκτός στα Γιάννενα όπως θα περίμενε κανείς, δεδομένου του μεγέθους της επιτυχίας του. 

Ο χρυσός ολυμπιονίκης της κωπηλασίας στο Τόκιο και το πρώτο ολυμπιακό χρυσό της πόλης, έφτασε και μια αυτοκινητοπομπή που διοργάνωσε ο ΝΟΙ, τον οδήγησε στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, όπου έγινε η εκδήλωση υποδοχής του.

Εκεί, στη γεμάτη πλατεία (ο Δήμος εγγυήθηκε ότι θα τηρηθούντα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας), ειχε στηθεί εξέδρα και μπροστά της η βάρκα του σκιφ. 

Μίλησαν ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο τιμώμενος, πρώτος χρυσός ολυμπιονίκης της πόλης κ.α.

Ο Στέφανος Ντούσκος έφτασε στην κεντρική πλατεία με στρατιωτικό τζιπ που διέθεσε η 8η Μεραρχία, συνοδευόμενος από μοτοσυκλετιστές της Ελληνικής Αστυνομίας και αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων.

«Αυτό το μετάλλιο ανήκει στην Ελλάδα, ανήκει στην πόλη, ανήκει σε όλους σας» ανέφερε ο  Ντούσκος.

Ο κ. Ελισάφ παρέθεσε Πίνδαρο και πρόσθεσε, στην προσφώνησή του:

«Για όσα μας χάρισες, για όσα μας έκανες να αισθανθούμε, για την μεγάλη συγκίνηση και τη χαρά που την έχουμε τόση ανάγκη μετά από πολλούς μήνες δυσκολιών. Και ήρθες εσύ και με τη νίκη σου απλόχερα μοίρασες την ανακούφιση και τη χαρά σε όλη τη χώρα».

Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε και στο επιμαχο θέμα της στήριξης, ζητώντας από την πολιτεια «να απλοποιήσει τις διαδικασίες και να δώσει την δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση ώστε να μπορεί να συνδράμει τους συλλόγους μέσα από τους οποίους βγαίνουν μεγάλα ταλέντα».

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε: «Ο Στέφανος Ντούσκος είναι το παράδειγμα της Ελλάδας που μάχεται και έχει αξίες. Συγχαρητήρια στο σύλλογο και πάνω από όλα στον Στέφανο που έδειξε το ευ αγωνίζεσθε».

Τέλος, η πρόεδρος του ΝΟΙ κα Παλαιοπάνου ειπε: Είναι αναμφισβήτητα μία μεγάλη ημέρα και για τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, το σωματείο που πήρε στις τάξεις του τον Στέφανο, τον έφερε για πρώτη φορά σε επαφή με το άθλημα της Κωπηλασίας, τον έκανε αθλητή και πρωταθλητή και του έδωσε όλα εκείνα τα εφόδια που τον βοήθησαν να ανοίξει τα φτερά του στους διεθνείς κωπηλατικούς στίβους και να φτάσει πριν λίγες μέρες στην κορυφή του κόσμου, κατακτώντας την ανώτατη επιτυχία που μπορεί να ονειρευτεί ένας αθλητής, το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back