ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η P&I φτιάχνει το δικό της... πάρκο

Εικόνα του άρθρου Η P&I φτιάχνει το δικό της... πάρκο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/11/2023, 16:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όπως ήταν σχετικά γνωστό εδώ και καιρό, η P&I θα αποχωρήσει από το Τεχνολογικό Πάρκο και θα μεταφερθεί σε κτίριο 4.000 τ.μ., λίγο μετά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, προς την κατεύθυνση της Πεδινής, σε έκταση 10 στρεμμάτων.

Τη σχετική επίσημη ανακοίνωση έκανε σήμερα (29/11) η εταιρία, η οποία ανακοίνωσε ουσιαστικά την πρώτη real estate επένδυσή της, που θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, διαμορφώνει τους «κανόνες του παιχνιδιού» διαφορετικά.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης δεν θα πρέπει να υπολογίζει πλέον στη γερμανική εταιρία με τον γιαννιώτη CEO Βασίλη Τριάδη, ως μια από τις «ενοίκους» του Πάρκου Υψηλής Έρευνας και Τεχνολογίας (και Καινοτομίας, που συχνά μένει εκτός τίτλου…), πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζει και το χρηματοδοτικό σχήμα για το, έτσι και αλλιώς «επίφοβου μέλλοντος» εγχείρημα.

Ο κ. Καχριμάνης επέλεξε να αγνοήσει την κριτική, ειδικά στο κομμάτι της προσδοκίας χρηματοδότησης του Πάρκου από ενοίκια εταιριών. Τελικά, οι εταιρίες δεν τον περίμεναν...

Διαβάστε επίσης: Θα περιμένουν οι εταιρίες το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας;

Η P&I λοιπόν αγόρασε και θα ανακαινίσει ένα κτίριο έκτασης 4.000 τ.μ για την δημιουργία των νέων ιδιόκτητων της γραφείων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα συνεργαστεί «με τοπική τεχνική εταιρεία και τοπικά συνεργεία για την ανακαίνιση» για να καλύψει και το ρόλο του «αιμοδότη» της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Τριαδης τόνισε ότι «με αυτήν την επένδυση, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη και την αναβάθμιση της παρουσίας μας στα Γιάννενα. Τα νέα μας γραφεία θα λειτουργήσουν ως κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τις τοπικές επιχειρήσεις».


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back