ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ολλανδία, οι τουρίστες των 50+ και ο τερματοφύλακας Β. Μπάρκας

Εικόνα του άρθρου Η Ολλανδία, οι τουρίστες των 50+ και ο τερματοφύλακας Β. Μπάρκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2023, 16:24
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs στην Ουτρέχτη συμμετείχε τις προηγούμενες μέρες η Περιφέρεια Ηπείρου, στο περίπτερο του ΕΟΤ.

Σε ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια μεταφέρει θετικά μηνύματα για τον τουρισμό της Ηπείρου. Σημειώνεται δε ότι υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από επισκέπτες της ηλικιακής ομάδας 50+. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, η Ολλανδία είναι σημαντική αγορά για την Ελλάδα και κατατάσσεται στην 6η θέση στο σύνολο του τουρισμού σύμφωνα με μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ (Απρίλιος 2022). Η πλειοψηφία των επισκεπτών εντάσσεται στην ηλικιακή κατηγορία 25-54 έτη σε ποσοστό 36.5% και 55+ σε ποσοστό 41.5%. Ανήκει στο μεσαία και υψηλά εισοδήματα, μεσαίου και ανώτερου επιπέδου εκπαίδευσης, διαμένει σε ξενοδοχεία. Η μέση διάρκεια διακοπών τους είναι 11 ημέρες και η κράτηση γίνεται τρεις μήνες νωρίτερα.

Το περίπτερο της Ηπείρου επισκέφθηκε μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας, «ο διεθνής ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ελλάδας και τερματοφύλακας της Ουτρέχτης, Βασίλης Μπάρκας, με καταγωγή από τους Μελισσουργούς Άρτας ο οποίος αποδέχτηκε με χαρά την πρόταση να είναι ‘πρεσβευτής’ της Ηπείρου στο εξωτερικό, προβάλλοντας τις ομορφιές του τόπου μας» όοπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Περιφέρεια Ηπείρου – εκ μέρους της οποίας συμμετείχαν η διευθύντρια Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα και ο περιφερειακός σύμβουλος Φώτης Φώτης, ως επικεφαλής της αποστολής- διοργάνωσε παράλληλα και συναντήσεις Β2Β μεταξύ των Ηπειρωτών επαγγελματιών τουρισμού και των τουριστικών πρακτόρων της Ολλανδίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back