Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Νόρα Όκκα εκθέτει στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη

Εικόνα του άρθρου Η Νόρα Όκκα εκθέτει στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/09/2019, 01:19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Spolia: Μεταγραφές των λίθων της Μικρής Μητρόπολης» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Μετσοβίτισσας Νόρας Όκκα, που εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη και στην πτέρυγα «Ιωάννης Μακρυγιάννης», Σουηδίας 61, Κολωνάκι,

Η αρχιτέκτων και εικαστικός εκθέτει 33 έργα της: 22 έκτυπα αναγλύφων και 11 έκτυπα επιγραφών από τους λίθους της Μικρής Μητρόπολης που είναι σε επανάχρηση. 

Παράλληλα, θα εκτεθούν λιθογραφίες και σχέδια από τις συλλογές της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, της Βιβλιοθήκης Blegen και των Αρχείων της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, καθώς και αρχειακό υλικό από το Μουσείο Μπενάκη.

Η Νόρα Οκκα έχει μελετήσει τις πρακτικές των σπολίων και δημιουργεί έργα «ως μικρογραφία της συγκρότησης της αρχιτεκτονικής»

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2019 και οι ώρες λειτουργίας είναι Πέμπτη και Παρασκευή 14:00-20:00, Τετάρτη 11:00-16:00 και Σάββατο 11:00-15:00. 

Την ημέρα των εγκαινίων ο καθηγητής Μανόλης Κορρές θα δώσει διάλεξη με θέμα Αναχρησιμοποίηση λίθων. Ναός Παναγίας Γοργοεπηκόου. Η διάλεξη θα γίνει στο αμφιθέατρο Cotsen Hall στις 19.00, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στην πτέρυγα «Ιωάννης Μακρυγιάννης». Στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνει μία ακόμα διάλεξη από την καθ. Dale Kinney, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, με θέμα Spolia: Programmatic, Enigmatic, Problematic, επίσης στο αμφιθέατρο Cotsen Hall στις 19.00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back