Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η νέα πρυτανεία προετοιμάζεται…

Εικόνα του άρθρου Η νέα πρυτανεία προετοιμάζεται…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2018, 21:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος με τη σημερινή του ιδιότητα του αναπληρωτή πρύτανη συμμετείχε στη διαμόρφωση του σχεδίου του απορρόφησης του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αναλαμβάνει λοιπόν την πρυτανεία από 1η Σεπτεμβρίου. 

Κατά την προεκλογική του περίοδο, ο κ. Αλμπάνης είχε εκφράσει κάποιες παρατηρήσεις επί του σχεδίου, οι οποίες αφορούσαν τον αριθμό των τμημάτων και την ακαδημαϊκή αξιολόγηση. Παρατηρήσεις τις οποίες επανέλαβε και σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ευχαρίστησε την πανεπιστημιακή κοινότητα. 

Για το σχέδιο της συγχώνευσης, ο κ. Αλμπάνης έκανε γνωστή την πρότασή του για τη δημιουργία ενός 11μελούς οργάνου υπό την ευθύνη της Συγκλήτου που θα αναλάβει τις διαδικασίες της ακαδημαϊκής αξιολόγησης. Γενικότερα για το θέμα, εκτίμησε ότι με βάση τις παρατηρήσεις που υφίστανται, αλλά και αυτές που έχει το ΤΕΙ Ηπείρου, πρέπει να βρεθεί μια «χρυσή τομή» ώστε «το νέο Πανεπιστήμιο να είναι ένα ποιοτικό Πανεπιστήμιο». 

Πέραν του νέου Πανεπιστημίου, που αποτέλεσε το ζήτημα αιχμής των πρυτανικών εκλογών, ο νέος πρύτανης έθεσε σε άμεση προτεραιότητα την απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για τα ερευνητικά προγράμματα, η οποία συζητείται ήδη με το υπουργείο Οικονομίας. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, επιδιώκει επίσης να έχουν ολοκληρωθεί οι συναντήσεις με γενικές συνελεύσεις ή ομάδες ΔΕΠ για όλα τα ζητήματα που αναδείχθηκαν προεκλογικά, προκειμένου, όπως είπε, σε συνεργασία με τους αντιπρυτάνεις, να ακολουθήσει η ιεράρχηση των προβλημάτων. 

Όσον αφορά την επικράτησή του στις πρυτανικές εκλογές, ο κ. Αλμπάνης, ερωτώμενος σχετικά, ανέφερε ότι υπήρξε ένας συνδυασμός πραγμάτων, όπως η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, η εμπειρία του στη διοίκηση και η πρότασή του σχετικά με την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και την ενσωμάτωση του ΤΕΙ. Για τον β’ γύρο των εκλογών, εκτίμησε ότι οι ψήφοι του υποψήφιου πρύτανη Γιώργου Θυφρονίτη από τον α’ γύρο μοιράστηκαν στις δύο υποψηφιότητες: στη δική του και σε αυτήν του Γιάννη Γεωργίου.

Λίγα λεπτά αργότερα, σε άλλη συνέντευξη Τύπου, ο απερχόμενος πρύτανης Γιώργος Καψάλης, ο οποίος θα βρίσκεται στην πρυτανεία μέχρι τις 31 Αυγούστου, αφού ευχαρίστησε τους πάντες για τη διεξαγωγή των πρυτανικών εκλογών, επεσήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων της πρυτανικής αρχής. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back