Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 17-05-2019, 16:55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την περιοδική έκθεση σχεδιογραφίας αρχαίων νομισμάτων της εικαστικού Έφης Σταύρου «Η μια όψη του νομίσματος» εγκαινιάζουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και η Εταιρεία των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 19:00, στην Πυριτιδαποθήκη του Ιτς Καλέ στο Κάστρο των Ιωαννίνων.

Η έκθεση περιλαμβάνει 20 αρχαία αργυρά νομίσματα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και διαφορετικών χρονικών περιόδων. Τα νομίσματα παρουσιάζονται όχι ως μέσο συναλλαγής αλλά ως έργα τέχνης. Εικονίζουν κεφαλές θεοτήτων, βασιλέων καθώς επίσης φυτικά και ζωικά μοτίβα.

Είναι αποδοσμένα με την τεχνική της σχεδιογραφίας, τρόπο απόδοσης περισσότερο τεχνικό αφού απαιτείται μεγάλη ακρίβεια στις διαστάσεις (σχέδιο υπό κλίμακα) και στη λεπτομέρεια. Δίνεται έμφαση στο ανάγλυφο και τον όγκο, καθώς επίσης και στην υφή του υλικού με συνέπεια το έργο να δείχνει έξεργο. 

Η σχεδιογραφία αποτελεί στοιχείο τεκμηρίωσης και είναι εργαλείο στα χέρια κάθε αρχαιολόγου ερευνητή.

Η έκθεση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών, θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 31 Αυγούστου. Ώρες λειτουργίας: 8:30-16:00.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
elpe-bp 2 Ντοτη3