ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η Μέση Ανατολή αυξάνει τις τιμές πετρελαίου

Εικόνα του άρθρου Η Μέση Ανατολή αυξάνει τις τιμές πετρελαίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/10/2023, 14:00
ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν την Τετάρτη μετά την έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας που άφησε πίσω της εκατοντάδες Παλαιστίνιους νεκρούς και προκάλεσε ανησυχίες για διακοπή του παγκόσμιου εφοδιασμού με πετρέλαιο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, ενισχύθηκαν κατά 1,69 δολάρια ή σχεδόν 2% στα 91,59 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) σημείωναν άνοδο 1,84 δολάρια (2,1%) στα 88,50 δολάρια το βαρέλι.

Το αργό Brent αυξήθηκε έως και 2,5% στα 92,18 δολάρια (75,58 λίρες Αγγλίας) το βαρέλι σε κάποια στιγμή, με τα δύο σημεία αναφοράς να φτάνουν στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο εβδομάδων, στις προηγούμενες συναλλαγές.

Η σύγκρουση έχει οδηγήσει τους επενδυτές να κινηθούν σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, με τον χρυσό να σημειώνει άνοδο 0,8% σε υψηλό ενός μηνός στα 1.938 δολάρια ανά ουγγιά το πρωί της Τετάρτης.

Στο μεταξύ, τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά περίπου 4,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Reuters. Αυτό ήταν πολύ πιο απότομο από τη μείωση κατά 300.000 βαρέλια που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης να αναμένονται αργότερα σήμερα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back