ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέρκελ σηκώνει το γάντι στον Ερντογάν

Εικόνα του άρθρου Η Μέρκελ σηκώνει το γάντι στον Ερντογάν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2017, 00:00
ΚΟΣΜΟΣ

Η Άγκελα Μέρκελ σήκωσε το γάντι στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν περί «ναζιστικών πρακτικών» της Γερμανίας, κατηγορώντας τον για «ευτελισμό του πόνου που βίωσαν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας».

«Υπάρχουν βαθιές διαφορές απόψεων ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου και της γνώμης στην Τουρκία, όσον αφορά στην μοίρα των πάνω από 100 φυλακισμένων δημοσιογράφων, και τη μοίρα του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτσέλ», πρόσθεσε.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ χαρακτήρισε τις σχέσεις των δύο χωρών «ιδιαίτερα τεταμένες».

Η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου είναι διαρκής μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και οξύνθηκε μετά την προφυλάκιση του ανταποκριτή της Welt.

Σε πολλές γερμανικές πόλεις ακτιβιστές διοργανώνουν κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Ντενίζ Γιουτσέλ.


ΝΕΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Στο μεταξύ η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε τη ματαίωση άλλης μιας προεκλογικής συγκέντρωσης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας που διεξάγει ο Τούρκος πρόεδρος ενόψει του δημοψηφίσματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η συγκέντρωση αυτή επρόκειτο να γίνει την Τρίτη στο Αμβούργο, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο δήμος της πόλης όμως την ματαίωσε επειδή διαπιστώθηκαν προβλήματα στο σύστημα πυρασφάλειας του χώρου.

Οι διοργανωτές είναι ελεύθεροι να βρουν άλλον χώρο για την εκδήλωση, διευκρινίζει η αστυνομία στην ανακοίνωσή της. Σε αυτήν την προεκλογική συγκέντρωση αναμενόταν να συμμετάσχουν 250-300 άνθρωποι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back