Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέι παραμένει πρωθυπουργός

Εικόνα του άρθρου Η Μέι παραμένει πρωθυπουργός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/12/2018, 01:20
ΚΟΣΜΟΣ

Με 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος να ψηφίζουν υπέρ της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και 117 ενάντια, απορρίφθηκε η πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού κατά τη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός χρειαζόταν μια απλή πλειοψηφία (159 ψήφους) επί του συνόλου των ψήφων προκειμένου να κερδίσει.

Η Μέι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην ηγεσία της χώρας.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ Η ΜΕΪ

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ευχαριστημένη που έλαβε τη στήριξη των βουλευτών της, σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί όλων των πλευρών πρέπει να ενωθούν.

Έκανε λόγο για μια ανανεωμένη αποστολή για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι άκουσε τους συναδέρφους της που ψήφισαν εναντίον της.

Μιλώντας έξω από την Ντάουνιγκ Στριτ, λίγο μετά την επικράτησή της στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον της, η Μέι τόνισε ότι αύριο θα πάει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώκοντας νομικές και πολιτικές διασφαλίσεις για το ιρλανδικό «μηχανισμό ασφαλείας» (backstop) στη συμφωνία της για το Brexit.

Χρειάζεται να συνεχίσουμε τη δουλειά να ολοκληρώσουμε το Brexit, πρόσθεσε.


Ο ΤΖΕΡΕΜΙ ΚΟΡΜΠΙΝ

Από την πλευρά του, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι η ψήφος εμπιστοσύνης στην Τερέζα Μέι δεν αλλάζει τίποτα στις ζωές των ανθρώπων και πρόσθεσε ότι τώρα η πρωθυπουργός πρέπει να φέρει την «κακή» συμφωνία για το Brexit πίσω στη Βουλή των Κοινοτήτων ώστε το Κοινοβούλιο να επανακτήσει τον έλεγχο. 

Υπενθυμίζεται πως η Μέι ανέβαλε την ψηφοφορία για τη συμφωνία, που ήταν προγραμματισμένη για χθες Τρίτη, καθώς όλα έδειχναν πως αυτή θα καταψηφιζόταν και η ίδια θα βρισκόταν αντιμέτωπη με μια οδυνηρή ήττα. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back