ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους σχολικούς τροχονόμους

Εικόνα του άρθρου Η Λαϊκή Συσπείρωση για τους σχολικούς τροχονόμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/04/2020, 14:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων ζητάει να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολικών τροχονόμων, μετά την ενημέρωση που είχε ότι δεν θα πληρωθούν για το διάστημα κλεισίματος των σχολείων.

«Τώρα που είναι κλειστά τα σχολεία το ελάχιστο που μπορεί να γίνει είναι να απασχοληθούν σε άλλη υπηρεσία Δήμου ή άλλου Νομικού Προσώπου του δήμου και να σταματήσει το καθεστώς του ‘φιλοδωρήματος’ των 176 ευρώ για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους και να πληρωθούν κανονικά για όσο διάστημα παραμένει η αναστολή λειτουργίας των σχολείων» αναφέρει η δημοτική σύμβουλος Όλυ Τσουμάνη.

Επίσης, ζητάει να γίνουν αορίστου χρόνου οι συμβάσεις και να σταματήσει το «καθεστώς φιλοδωρήματος και να πληρωθούν κανονικά για όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων».

Η παράταξη ζητάει από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να εντάξει το θέμα στην ημερήσια διάταξη για να ληφθεί απόφαση.

Επίσης, αναφέρει το εξής, σχετικά με τις τηλεδιασκέψεις:

«Δεδομένου ότι ήδη τα νομικά πρόσωπα του δήμου συνεδριάζουν ήδη με τηλεδιάσκεψη προκειμένου να μπορεί να γίνει συζήτηση επί σοβαρών θεμάτων, είναι απορίας άξια και ευελπιστούμε ότι δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα, η αδυναμία να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη και εξακολουθεί να συνεδριάζει δια περιφοράς, με αποτέλεσμα να μην μπορούν εν τοις πράγμασι να συζητιούνται εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα, να μη μπορούν οι σύμβουλοι να λαμβάνουν  γνώση των τοποθετήσεων του καθένα και της διοίκησης, παρά πολλές ώρες μετά, και προφανώς να διευκολύνεται με αυτό τον τρόπο η υλοποίηση της πολιτικής που έχετε επιλέξει χωρίς καν κριτική».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back