Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις «παρεμβάσεις» του περιφερειάρχη

Εικόνα του άρθρου Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις «παρεμβάσεις» του περιφερειάρχη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2021, 22:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα επιστρέφει στην επικαιρότητα με μια νέα ανακοίνωση για τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν (και ειπώθηκαν όντως πολλά) στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου.

Μία συνεδρίαση που μεταδόθηκε διαδικτυακά, χάρη στην επιμονή της συγκεκριμένης παράταξης. Στη νέα ανακοίνωση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάνει λόγο για μια «απαξίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου» με ευθύνη της περιφερειακής παράταξης και επιρρίπτει ευθύνες και στον πρόεδρο του συμβουλίου Σταύρο Παργανά.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται όμως στα όσα ειπώθηκαν από τον περιφερειάρχη Ηπείρου για την «Αειφορική Ηπείρου», τη θυγατρική της ΤΕΡΝΑ, που διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Ηπείρου.

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, κατά τη συνεδρίαση, ανέφερε καταρχάς ότι οι σχέσεις με την εταιρία δεν είναι και οι καλύτερες, λέγοντας μάλιστα ότι θέλει την αλλαγή του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας «γιατί δεν μπορεί να συνεννοηθεί μαζί του».

Σε αυτό το σημείο, στην προσπάθειά του προφανώς να πείσει το κοινό ότι «δεν γίνονται ρουσφέτια», αφηγήθηκε μια προσωπική ιστορία: Πώς προσπάθησε να πείσει την εταιρία να προσλάβει έναν ανιψιό του, με πρόβλημα υγείας, στο λογιστήριο αλλά η πρόσληψη δεν έγινε. «Άλλοι έχουν συγγενείς τους εκεί» είπε με ένταση. Και εύλογα η «Λαϊκή Συσπείρωση» αναρωτιέται «από πού προκύπτει το δικαίωμα του περιφερειάρχη να διορίζει εργαζόμενους σε εργοστάσιο που χτίστηκε με κρατικό χρήμα και από πού προκύπτει το δικαίωμα να παρεμβαίνει μέχρι και δημόσια για την αλλαγή του διευθύνοντα συμβούλου του επιχειρηματικού ομίλου».

Η παράταξη αναφέρεται και στους υπαινιγμούς του κ. Καχριμάνη για διασυνδέσεις περιφερειακών συμβούλων της με την ΤΕΡΝΑ λόγω της γνώσης των πρώτων για την υπόθεση του προστίμου και της επιδιαιτησίας. Γνώση που αποκτήθηκε από τα στοιχεία που έχει αναρτήσει η ίδια η εταιρία στην ιστοσελίδα της. «Πάει πολύ κ. Περιφερειάρχη να έχετε τα μούτρα, να κατηγορείτε τους κομμουνιστές περιφερειακούς συμβούλους για επαφές με την εταιρία επειδή βρήκαν στο διαδίκτυο τα χαΐρια σας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σε αυτό το σημείο η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατηγορεί για μια ακόμη φορά τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ότι επέτρεψε ξανά, χωρίς να παρεμβαίνει, «τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς τους περιφερειακούς συμβούλους της αντιπολίτευσης».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back