Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα απορρίμματα

Εικόνα του άρθρου Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τα απορρίμματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2020, 16:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την πάγια θέση της ενάντια στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων υπενθυμίζει η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα. 

Η νέα παρέμβαση της παράταξης γίνεται με αφορμή τη ενεργοποίηση της παρακράτησης ανταποδοτικών τελών από τη ΔΕΗ με εντολή της Περιφέρειας Ηπείρου και για λογαριασμό της εταιρίας «Αειφορική Ηπείρου» (ΤΕΡΝΑ) που κατασκεύασε μέσω ΣΔΙΤ και διαχειρίζεται το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Νικ. Σκουφά αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού του συμβουλίου να κάνει μήνυση στη ΔΕΗ.

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η όλη ιστορία γίνεται για να διασφαλιστεί η κερδοφορία της ΤΕΡΝΑ, η οποία πληρώνεται είτε πηγαίνουν τα σκουπίδια οι Δήμοι στο εργοστάσιο είτε όχι.

Στην ουσία του θέματος, η περιφερειακή παράταξη αναφέρει ότι το ζήτημα δεν είναι τεχνοκρατικό αλλά πολιτικό, ενώ καταγγέλλει τους πάντες για τη θέση που πήραν ή δεν πήραν στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Καταρχάς καταγγέλλει την πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που με τον νόμο του «Κλεισθένη» έδωσε το πράσινο φως για την παρακράτηση των ανταποδοτικών τελών, αλλά και τη νυν της ΝΔ που διατήρησε τη σχετική διάταξη στην αναθεώρηση του «Κλεισθένη».

Επίσης, καταγγέλλει τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι είχαν κοινή γραμμαή στην υπεράσπιση των ΣΔΙΤ, αναφέροντας ότι «στην απαίτηση αναπροσαρμογής των τελών από την Περιφέρεια Ηπείρου, με έγγραφό τους προς όλους τους δήμους στις 1-3-2019 (με βάση τη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ), κανείς δήμαρχος είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά δεν έθετε καμία αντίρρηση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back