Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το περιφερειακό συμβούλιο

Εικόνα του άρθρου Η Λαϊκή Συσπείρωση για το περιφερειακό συμβούλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2020, 14:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΛΑΣ Ηπείρου αναφέρει σχετικά με κάθε θέμα του τελευταίου περιφερειακού συμβουλίου ξεχωριστά:

 Για την ενοικίαση των κτημάτων του Ωρωπού Πρέβεζας

«Τα κτήματα δεν πρέπει να δοθούν για εκμετάλλευση για αιολικά πάρκα. Είναι εύφορα χωράφια. Να δοθούν στον ΤΟΕΒ, με την δέσμευση να καλλιεργούνται από τους κατοίκους της περιοχής. Εναλλακτικά μπορεί να τα διεκδικήσει η Περιφέρεια και να τα δώσει στους αγρότες της περιοχής για καλλιέργεια όπως δινόταν μέχρι σήμερα».

Για την τριμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού

                «Στην εισήγηση της Περιφέρειας δίνονται απολογιστικά στοιχεία για το πως εκτελέστηκε ο προϋπολογισμός το 2019. Από αυτά τα στοιχεία αποδεικνύετε ότι ο προϋπολογισμός  που είχε συνταχθεί ήταν πλασματικός». Σχετικά με τα έσοδα, αναφέρει ότι «υπάρχει σημαντική αύξηση, στους κωδικούς των προστίμων,  και το πιο σημαντικό -που δείχνει το προσανατολισμό της Περιφέρειας και ποιον εξυπηρετεί – και στους κωδικούς είσπραξης για λογαριασμό του μεγάλο επενδυτή  στην επεξεργασία των σκουπιδιών».

Πρόσληψη κτηνιάτρου για ένα χρόνο

«Η πρόσληψη ενός κτηνιάτρου, για ένα χρόνο με σκοπό να υλοποιήσει το πρόγραμμα των Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών δεν είναι αρνητική εξέλιξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμβάλει στην πραγματική παρακολούθηση των επομένων «εισαγόμενων» ασθενειών, είτε από τη γείτονα χώρα είτε από την εισαγωγή μη ελεγμένων ζώων».

Σιδηροδρομική σύνδεση

«Η πρόταση της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που περίμενε να φύγει η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία για να την καταθέσει στην κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχει ούτε καν ψήγματα πρωτοτυπίας. Αυτό όμως το οποίο θεωρεί δεδομένο η περιφερειακή αρχή και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ, και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ το αφήνει να το αποφασίσει ο ιδιώτης τεχνικός σύμβουλος, είναι ότι οποιοδήποτε έργο τυχόν γίνει, θα  παραχωρηθεί σε ιδιώτες. Δηλαδή θα το πληρώσει ο λαός για χρυσό όπως πληρώνει τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back