Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβερνητική απάντηση: «Τυφλοπόντικες»

Εικόνα του άρθρου Η κυβερνητική απάντηση: «Τυφλοπόντικες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/11/2022, 20:08
ΕΛΛΑΔΑ

Με μια ανακοίνωση που ξεπερνάει τα όρια της αστικής ευγένειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτίθεται στην εφημερίδα Documento και τον εκδότη της, Κώστα Βαξεβάνη, με αφορμή το ρεπορτάζ και τη λίστα προσώπων που φέρονται ως παρακολουθούμενα από κρατικές μυστικές υπηρεσίες.

Ένα από τα πρόσωπα, είναι και η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Ο κ. Οικονόμου  χωρίς να ονοματίζει τον κ. Βαξεβάνη, χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως «εθνικός συκοφάντης», παραλληλίζει με την ακροδεξιά εφημερίδα «Μακελειό», και τον συνδέει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, αλλά και «ρώσικα κεφάλαια».

Χαρακτηρίζει «φαιδρή» την κατηγορία ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός ζήτησε την παρακολούθηση συνεργατών του και συγγενών τους, λέγοντας ότι ο σκοπός του δημοσιεύματος είναι «να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει  πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο».

Στα πιο ουσιαστικά, ο κ. Οικονόμου δεν αρνείται ότι γίνονται παρακολουθήσεις. Δεν το ‘χει αρνηθεί η κυβέρνηση, διαχωρίζοντας τη θέση της από παράνομα λογισμικά ωστόσο, τα οποία πάντως συνδέονται με στελεχικό της δυναμικό και συγγενείς του πρωθυπουργού. Η κυβέρνηση έχει ήδη αποπέμψει έναν από αυτούς και έχει αποτύχει να δώσει εξηγήσεις για το «τι και πώς» των παράνομων παρακολουθήσεων, κρυπτόμενη πίσω από το επίχειρημα του απορρήτου:

«Λογισμικά παρακολούθησης υπάρχουν στην Ελλάδα όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμία δημόσια αρχή. Η Κυβέρνηση έχει επιδιώξει από την πρώτη στιγμή την διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτή δικαστική έρευνα».

Η κυβέρνηση ελέγχεται ωστόσο και για τον τρόπο που χειρίστηκε την εξεταστική επιτροπή, από την οποία απέκλεισε δημοσιογράφους-θύματα παρακολουθήσεων.

Εν τέλει, ο κ. Οικονόμου αναφέρει ότι η κυβέρνηση «θα προχωρήσει στην καθολική απαγόρευση της εμπορίας  τους, πράξη που θα καταστήσει την Ελλάδα την πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύεται η κυκλοφορία κακόβουλων λογισμικών στην επικράτεια της». Αυτή η εξαγγελία ωστόσο παραβιάζει ανοιχτές θύρες, καθότι ήδη τα λογισμικά αυτά είναι παράνομα…

Καταλήγει δίνοντας και έναν λαϊκίστικο τόνο: Η ελληνική πολιτεία θα αξιολογήσει κάθε πτυχή του ζητήματος αυτού. Κανένας τυφλοπόντικας δεν θα μείνει κρυμμένος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back