Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η κυβέρνηση συρρικνώνει ΟΑΕΔ και δικαιώματα»

Εικόνα του άρθρου «Η κυβέρνηση συρρικνώνει ΟΑΕΔ και δικαιώματα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/04/2022, 17:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη διοίκηση και τις σχολές του ΟΑΕΔ επισκέφθηκε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεταξύ άλλων στις επαφές που είχε η κα Τζούφη με το προσωπικό σε όλες τις δομές, μίλησε για τον «κρίσιμο ρόλο του ΟΑΕΔ στην Ήπειρο, μια περιφέρεια που καταγράφει σταθερά υψηλούς δείκτες ανεργίας» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, τέθηκαν ζητήματα όπως η στελέχωση με προσωπικό, η μηχανοργάνωση και καταγγέλθηκε η κυβέρνηση, γιατί, όπως αναφέρθηκε, οι σχεδιασμοί της «κινούνται ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση».

«Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τον ψευδεπίγραφο τίτλο ‘Δουλειές ξανά’, δεν αποσκοπεί ούτε στην ενδυνάμωση του ΟΑΕΔ, ούτε στην αντιμετώπιση της ανεργίας, ούτε στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών. Αντίθετα, αποτελεί ένα ακόμα νομοθέτημα εξυπηρέτησης μικροκομματικών συμφερόντων και περαιτέρω συρρίκνωσης των δικαιωμάτων των ανέργων» τονίζει η κα Τζούφη στην ανακοίνωσή της.

Επίσης, στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, η κα Τζούφη αναφέρει ότι ο αριθμός των σπουδαστών είναι μειωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. «Η μείωση αποδίδεται κυρίως στην υποβάθμιση των πτυχίων από το υπουργείο Παιδείας (από επίπεδο 4 σε επίπεδο 3 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων), παρά τις επικοινωνιακές κορώνες υπουργείου και κυβέρνησης για την ‘αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης’», τονίζει.

Προσθέτει ακόμα ότι «η κεντρική διοίκηση του οργανισμού κωλυσιεργεί και δεν εγκρίνει τις προτάσεις, στερώντας από τους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα συμμετοχής και ανάπτυξης δεξιοτήτων προκειμένου να ανταποκριθούν επαρκέστερα στις τρέχουσες εργασιακές ανάγκες» και πως «οι άνθρωποι του οργανισμού αγωνιούν για τις κυβερνητικές αλλαγές και φοβούνται πως μεθοδεύεται η διάλυση του ΟΑΕΔ, συρρικνώνοντας περαιτέρω τις δομές κοινωνικών παροχών - ειδικά για ευάλωτες κατηγορίες συμπολιτών μας».


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back