Η ΚΟ Ιωαννίνων του ΜΛ ΚΚΕ αποχαιρετά τον Συμεών Κριθαρά

Εικόνα του άρθρου Η ΚΟ Ιωαννίνων του ΜΛ ΚΚΕ αποχαιρετά τον Συμεών Κριθαρά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/01/2024, 16:20

Το ΜΛ ΚΚΕ με Ιωαννίνων αποχαιρετάει τον Συμεών Κριθαρά.

«Ο φίλος και σύντροφος μέσα από δύσκολες μάχες με την υγεία του δεν είναι πιά μαζί μας. Σε όλη τη ζωή του πρόσφερε και συνάμα αφήνει υπηρεσίες, στον άνθρωπο και στην πατρίδα. Σημαντική προσωπικότητα για το κομμουνιστικό κίνημα στα Γιάννενα. Κάθε συζήτηση μαζί του ήταν και ένα μάθημα λογοτεχνικής εξερεύνησης, φιλοσοφίας ή πολιτικής οικονομίας» αναφέρει και ανατρέχει στην αντιδικτατορική του δράση και τη στάση του, γενικότερα.

«Σπουδαίος βιβλιόφιλος διάβαζε-διάβαζε και έγραφε και η μεγάλη βιβλιοθήκη του τον βοηθούσε σε αυτό. Οικοδόμησε μια θεματική βιβλιοθήκη με πολλές σπάνιες εκδόσεις. Συμμετέχει στην λογοτεχνική κίνηση της πόλης. Συνεργάστηκε με εφημερίδες των Ιωαννίνων και περιοδικά όπως τα ‘αντιτετράδια της εκπαίδευσης’ προσπαθώντας με εύληπτο τρόπο να μεταλαμπαδεύσει τις ιδέες του».

Ο Συμεών Κριθαράς ξέδωσε βιβλία όπως «Παλιά Γιάννινα : Οι αγριόπαπιες που έφυγαν», «Αγγλικός και Γαλλικός διαφωτισμός», «Ιστορικές και πολιτιστικές παραδόσεις του αλβανικού λαού», «Φωτεινοί και σκοτεινοί ορίζοντες» κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back