Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Κίνα έρχεται Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Η Κίνα έρχεται Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/06/2017, 17:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «σύνδεση» Ιωαννίνων με την επαρχία Τζιλίν της Κίνας συνεχίζεται, με κινέζικη αντιπροσωπεία να ανταποδίδει την επίσκεψη που είχαν πραγματοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης.

Τότε, και οι τρεις είχαν γυρίσει από την Κίνα γεμάτοι με αισιοδοξία για το ενδεχόμενο συνεργασιών στον τουρισμό, στην πρωτογενή παραγωγή και σε ακαδημαϊκά θέματα. Επικεφαλής της εννεαμελής αντιπροσωπείας της περιφέρειας Τζιλίν θα είναι ο αντιπρόεδρος του Κογκρέσου Chen Weigen.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου, η κινέζικη αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί στις 9.30 το πρωί τον περιφερειάρχη, με τον οποίο θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας. Στις 10.30 θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο και στις 12 το μεσημέρι επίσκεψη στον αρχαιολογικό της Δωδώνης. Για τις 13:30 έχει προγραμματιστεί επίσημο γεύμα από την Περιφέρεια Ηπείρου στη Δωδώνη. Το βράδυ, στις 9, επίσημο δείπνο θα παραθέσει ο δήμος Ιωαννιτών. Στο ενδιάμεσο, στις 19:30, θα γίνει σύσκεψη στο ξενοδοχείο Du Lac με συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών, δημάρχων, επιμελητηρίων και του Πανεπιστημίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back