Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Η (κατ’ εξαίρεση) επιστροφή Χαρδαλιά-Τσιόδρα

Εικόνα του άρθρου Η (κατ’ εξαίρεση) επιστροφή Χαρδαλιά-Τσιόδρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2020, 22:30
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας επέστρεψαν και πάλι στις οθόνες μας μετά από δυόμισι μήνες, για να κρούσουν τον κώδωνα κινδύνου και να στείλουν μηνύματα εγρήγορσης και μη εφησυχασμού. Αυτή τη φορά φορώντας μάσκες.

Ο καθηγητής και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Τσιόδρας μετέφερε τις ανησυχίες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την εξέλιξη της πανδημίας και απέδωσε τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στη διενέργεια περισσότερων ελέγχων, στην αύξηση της κινητικότητας του πληθυσμού και στον πιο στενό συγχρωτισμό. Μίλησε για έναν αρκετά σημαντικό αριθμό ασυμπτωματικών, ενώ υποστήριξε ότι, αν και τα κρούσματα άρχισαν να ανεβαίνουν με το άνοιγμα στον τουρισμό, ανεβαίνει και ο αριθμός των εγχώριων κρουσμάτων. Εκτίμησε δε ότι οι κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως οι γάμοι, αποτελούν βασικές εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Ιδιαίτερα έμφαση έδωσε και στους νέους, από τους οποίους ζήτησε να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα, ενώ επανέλαβε την ανάγκη χρήσης μάσκας, προσθέτοντας ότι οι ασπίδες υπολείπεται της μάσκας σε προφύλαξη της. Τόσο ο κ. Τσιόδρας όσο και ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμαναν ότι μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί πίεση στο σύστημα υγείας.

Ο κ. Χαρδαλιάς εκτίμησε ότι ο εφησυχασμός δεν είναι ο μόνος εχθρός. «Απέναντι» έβαλε και τις ανορθολογικές και συνωμοσιολογικές θεωρίες «που υπονομεύουν την κοινωνική υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουμε όλοι».

Τόνισε επίσης πως οι έλεγχοι συνεχίζονται χωρίς τιμωρητική διάθεση, με εντατικούς ρυθμούς. Βέβαια την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι τα πρόστιμα που έχουν «πέσει», υπολογίζονται στα 603.000 ευρώ.

«Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. Σημείωσε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος..

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back