ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΓΣΕΕ στο στόχαστρο ενόψει απεργίας

Εικόνα του άρθρου Η ΓΣΕΕ στο στόχαστρο ενόψει απεργίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2018, 14:48
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Απεργία, έχει προκηρυχτεί στις 14 Νοεμβρίου, ξεχωριστά από αυτή της 28ης Νοεμβρίου που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ. Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων  καλεί τα συνδικάτα και την εργατική τάξη των Ιωαννίνων «σε συντονισμένο ενιαίο αγώνα ενάντια στα μέτρα, τα ψέματα και την κοροϊδία  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που υλοποιεί κατά γράμμα τις απαιτήσεις της εργοδοσίας και των επιχειρηματικών ομίλων».

Επίσης, καταγγέλλει τη ΓΣΕΕ ότι «έφτασαν να ζητάνε, σε συνάντηση που απαίτησαν να έχουν με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τη συνδρομή των ΜΑΤ, της αστυνομίας και του ‘συνδικαλιστικού της ασφάλειας’, για να διατηρήσουν τις «θεσούλες» τους μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα».

Στη δική της ανακοίνωση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων καλεί και αυτή στις 14 Νοεμβρίου, καταγγέλλοντας όπι «ενώ η προκήρυξη της απεργίας στις 14 έδειξε τη δυναμική να μετατραπεί η απεργία του Δημοσίου σε πανεργατική, η ΓΣΕΕ υπονομεύει όλη αυτήν την προσπάθεια βάζοντας πλάτη στης επιδιώξεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, να συνεχίσουν να πληρώνουν οι εργαζόμενοι την κρίση». Επίσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί «τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και το εργατικό κέντρο να σεβαστεί τις αποφάσεις των σωματείων για απεργία στις 14 του Νοέμβρη και να μην συρθεί πίσω από τον εργοδοτικό συρφετό».

Η πορεία της 14ης Νοεμβρίου θα ξεκινήσει στις 10.30 από το Εργατικό Κέντρο.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back