ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Google, τα Γιάννενα και ελλιπείς στρατηγικές

Εικόνα του άρθρου Η Google, τα Γιάννενα και ελλιπείς στρατηγικές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2023, 19:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Google βρέθηκε για άλλη μια φορά στα Γιάννενα, επίσημα, προκειμένου να προωθήσει τις ψηφιακές της εκπαιδευτικές πλατφόρμες και το Grow Greece with Google, εν τω προκειμένω.

Στη μικρή εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, μίλησε η Μαρία Φουντά, διευθύντρια Μάρκετινγκ ΝΑ Ευρώπης της Google.

Μεταξύ άλλων, η κα Φουντά είπε ότι το πρόγραμμα της εταιρίας «επεκτείνεται στα Ιωάννινα», θέλοντας «να δείξουμε πως ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας και των σύγχρονων υπηρεσιών είναι υπόθεση όλης της χώρας».

Αυτό δεν σημαίνει και πολλά καινούργια πράγματα. Ακόμα και ο σύνδεσμος g.co/greektourism/epirus που δίνει η ανακοίνωση του Δήμου, οδηγεί στη γενική πλατφόρμα learndigital της Google.

Στον παρόντα σύνδεσμο επίσης, μπορείτε να εγγραφείτε για δωρεάν διαδικτυακή συμβουλευτική.

Στην πλατφόρμα υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα επερχόμενα σεμινάρια που ξεκινούν από τις 20 Ιουνίου και απευθύνονται σε εντελώς ή μέτρια «αρχάριους» σε ψηφιακές δεξιότητες, μάρκετινγκ, μέχρι πιο «γνώστες». Όλα τους πολύ ενδιαφέροντα. Κατά τα λοιπά, υπάρχει και η κλασική learning πλατφόρμα της Google, όπου η επιτυχημένη οολοκλήρωση μαθημάτων και σεμιναρίων, συνοδεύεται και από πιστοποιήσεις.

Ο τουρισμός έχει ένα παραπάνω μερίδιο στη στόχευση των προγραμμάτων και της συμβουλευτικής, τα οποία είναι δωρεάν.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου μίλησε για «σειρά έργων και δράσεων για την ψηφιακή αναβάθμιση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό» που μέρος των οποίων «θα υλοποιηθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους».

Είπε ακόμα ότι «το σχέδιο που υλοποιεί ο Δήμος, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, φτάνει έως το 2030 και θα αποτελέσει οδηγό για τα επόμενα χρόνια, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες μετατροπής της πόλης μας σε πραγματικά έξυπνη-ψηφιακή πόλη».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής Φώτης Βάββας τόνισε ότι «η δράση που ξεκινά από την Google και απευθύνεται στις επιχειρήσεις του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής αποτελεί μία στρατηγική επιλογή στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιηθεί ο δήμος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Σημειώνεται ότι η δράση δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα Γιάννενα, ούτε καν στις επιχειρήσεις, μόνο. Η πρόσβαση είναι ανοιχτή.

Είπε και αυτός ότι «ο Δήμος έχει σχεδιάσει στη νέα προγραμματική περίοδο δράσεις για την ψηφιοποίηση συγκεκριμένων κλάδων επιχειρηματικότητας».

Το ψηφιακό αποτύπωμα του Δήμου Ιωαννιτών μέχρι σήμερα, είναι από μικρό, έως προβληματικό συχνά, με πολλές παλινδρομήσεις, αδυναμία να ακολουθήσει τις εξελίξεις, με λίγες γενικά, ψηφιακές υπηρεσίες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back