Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

‘Η φαντάροι ή παραχώρηση στρατοπέδου

Εικόνα του άρθρου ‘Η φαντάροι ή παραχώρηση στρατοπέδου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/09/2018, 11:21
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το στρατόπεδο της Άρτας ως κέντρο νεοσυλλέκτων, συνεχίζει να εκτυλίσσεται ως σήριαλ, με γνώμονα την τοπική οικονομία και τη στήριξή της από τους φαντάρους.

Στην τελευταία του συνεδρίαση, το περιφερειακό συμβούλιο παρέπεμψε σε παλιότερη απόφασή του, υπέρ της συνέχισης λειτουργίας του ΚΕΝ. Αφορμή ήταν η διαταγή του ΓΕΣ για «να προχωρήσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του στις διαδικασίες διάλυσης και αναδιοργάνωσης των μονάδων με βάση τις αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου μέχρι της τελικής απόφασης από τον Υπουργό Άμυνας»

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, εισηγήθηκε το θέμα και τόνισε ότι το ΚΕΝ, «είναι το μοναδικό στρατόπεδο στο οποίο δεν προβλέπεται η ανάπτυξη ισοδύναμης μορφής στρατιωτικής υπηρεσίας όπως είχε υποσχεθεί προφορικά το ΓΕΣ». Πρόσθεσε επίσης ότι «το στρατόπεδο πρέπει να παραμείνει και να διατηρηθεί η λειτουργία στρατιωτικής μονάδας στην Άρτα».

Το συμβούλιο επικαιροποίησε την παλιότερη απόφασή του, ζητώντας να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα λειτουργίας του ως Κέντρο Εκπαίδευσης, ή ως άλλη μονάδα που θα μπορεί να λειτουργήσει ως Σημείο Υποδοχής Νεοσυλλέκτων.

Ήταν πάντως και διαλλακτικό, λέγοντας ότι «στην περίπτωση που ο σχεδιασμός του Υπ. Άμυνας είναι οριστικός και έχει καθολική εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα, τότε η κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει σχέδιο αξιοποίησής του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας».

Το στρατόπεδο Βέρση, παλιότερα Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού, παραμένει ανοιχτό (όπως και άλλα στρατόπεδα) με την πίεση των κατά καιρούς τοπικών βουλευτών, χωρίς πάντως να δικαιολογείται η ύπαρξή του για άλλους λόγους πλην των «μακροοικονομικών». Η Περιφέρεια πρακτικά ανοίγει ξανά το θέμα της παραχώρησης στρατοπέδων στις τοπικές κοινωνίες, αίτημα που είναι μεν δίκαιο, αλλά διαχρονικά, το Υπουργείο Άμυνας δεν το ικανοποιεί.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back