ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η επιστροφή των θεσμών

Εικόνα του άρθρου Η επιστροφή των θεσμών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/10/2017, 13:54
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαζί με τις βροχές επέστρεψαν σήμερα και οι επικεφαλής των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση, οι οποίοι θα παραμείνουν στην Αθήνα μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα επιστρέψουν ξανά στο τέλος Νοεμβρίου για το οριστικό  κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 15.00 θα γίνει η πρώτη συνάντηση για την πορεία του προϋπολογισμού του 2017 αλλά και τα βασικά μεγέθη του προϋπολογισμού του 2018 και κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί και το υπέρ-πλεόνασμα του 2017 και οι δυνατότητες για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος.

Στο δεύτερο ραντεβού της ημέρας που θα αφορά την δημοσιονομική διαχείριση θα εξεταστούν πιο ειδικά θέματα, όπως η πορεία του ΦΠΑ και των έμμεσων φόρων που αυξήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, το ποσοστό φορολογικής συμμόρφωσης σε άμεσους φόρους και τα συσσωρευμένα ληξιπρόθεσμα προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης θα εξεταστεί και η πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου.

Μέχρι και την Παρασκευή οι θεσμοί θα συναντηθούν με τις ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας, Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης, την Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back