ΕΛΛΑΔΑ

«Η επιδημία δεν έχει τελειώσει»

Εικόνα του άρθρου «Η επιδημία δεν έχει τελειώσει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/05/2021, 21:38
ΕΛΛΑΔΑ

H γιατρός Βάνα Παπαευαγγέλου στην ενημέρωση της Παρασκευής ήταν πολύ προσεκτική στις δηλώσεις της, με την ευκαιρία της επανόδου σε ελεύθερες μετακινήσεις.

Είπε ότι ναι μεν ο αριθμός μεταδοτικότητας της νόσου, το Rt, είναι κάτω από 1, στο 0,83%, αλλά και ότι η επιτροπή ανησυχεί από τη νέα αύξηση των κρουσμάτων.

«Είμαστε ανήσυχοι γιατί ο αριθμός νεών κρουσμάτων είναι υψηλός» τόνισε, διευκρινίζοντας, όπως έκανε και ο Γκίκας Μαγιοργκίνης, ότι αυτό συμβαίνει και λόγω της αύξησης των τεστ, σε σύγκριση με την προπερασμένη εβδομάδα γιορτών.

Ωστόσο, η κα Παπαευαγγέλου άφησε αιχμές για τους πολλούς και πολλές που μετακινήθηκαν το Πάσχα, παρά τις απαγορεύσεις:

«Σήμερα βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα. Σημαντική επιβάρυνση στην Αιτωλοακαρνανία. Το μήνυμα είναι σαφές. Βλέπουμε εξάρσεις κυρίως σε νησιά, όπως η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα, η Σκιάθος με κοινό χαρακτηριστικό την νόσηση νέων ανθρώπων. Είναι ξεκάθαρο πως οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό στους τόπους τους» τόνισε.

Τόσο η ίδια, όσο και ο κ. Μαγιοργκίνης, κάλεσαν τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, λέγοντας «η επιδημία δεν έχει τελειώσει».

Επίσης, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς επέστησε την προσοχή σε δέκα περιοχές, λόγω αύξησης κρουσμάτων, ανάμεσά τους και πέντε νησιά: Κέρκυρα, Ορεστιάδα, Κάρπαθος, Σκιάθος, Πάτμος, Ικαρία, Αγρίνιο, Νάξος, Μηλοποτάμος Ρεθύμνου, Μεσολόγγι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back