ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΕLENA ξεκινά από τον οδοφωτισμό

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2017, 17:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρώτο από τα τέσσερα ενεργειακά έργα που συγχρηματοδοτούνται από τον μηχανισμό ELENA μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων βάζει μπρος η Περιφέρεια Ηπείρου. 

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση τη διενέργεια του ηλεκτρονικού διεθνούς διαγωνισμού με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας και στο δίκτυο των δήμων Αρταίων, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας. Και λέγοντας«αναβάθμιση», σημαίνει αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέας τεχνολογίας και εγκατάσταση αυτοματισμών και συστημάτων που θα βελτιώσουν τη λειτουργία τους. 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο ποσό των 438.687,20ευρώ (με ΦΠΑ). Το πλήρες τεύχος της διακήρυξης υποβλήθηκε αυτή την εβδομάδα για προέγκριση και στην ΕΤΕπ, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ της τράπεζας και της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Όποιος αναλάβειτο έργο, θα πρέπει να το φέρει εις πέρας μέσα σε τέσσερις μήνες. Τι πρέπει να γίνει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα; Έχουμε και λέμε: πλήρης αποτύπωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου με τα στοιχεία να είναι σε προσβάσιμη μορφή, περιγραφή των προτεινόμενων παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων τηλεδιαχείρισης της λειτουργίαςτου δικτύου, κοστολόγηση των εργασιών υποδομής για την ανακατασκευή-αντικατάστασητου υφιστάμενου δικτύου, πρόταση προηγμένων τεχνολογιών δικτύωσης για «έξυπνες πόλεις», κατάρτιση ενός προϋπολογισμού για όλες τις παρεμβάσεις και μελέτη της σχέσης κόστους-οφέλους. 

Όσον αφορά το αστικό δίκτυο της Άρτας, της Ηγουμενίτσαςκαι της Πρέβεζας, τα φωτιστικά σώματα ανέρχονται στο σύνολό τους σε 36.000, από τα οποία τα 9.000 είναι αρμοδιότητας των Δήμων και τα υπόλοιπα της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Από τους τρεις δήμους, τα περισσότερα φώτα έχει ο δήμος Ηγουμενίτσας (13.500 συνολικά). 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back