Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ενεργειακά έργα με σύμβουλο την TREK

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/12/2016, 19:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μία από τις μεγαλύτερες συμβουλευτικές εταιρίες της Ελλάδας, η TREK Cοnsulting με πρόεδρο τον Θωμά Παπαπολύζο, πρόκειται να αναλάβει το έργο του τεχνικού συμβούλου στο πλαίσιο των δράσεων του μηχανισμού ELENA. Οι δράσεις αφορούν την τεχνική υποστήριξη για τέσσερα ενεργειακά έργα, συνολικού  προϋπολογισμού 54 εκατ. ευρώ, τα οποία η Περιφέρεια Ηπείρου θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια.

Ο ηλεκτρονικός διεθνής διαγωνισμός για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου τεχνικής υποστήριξης είχε βγει στον αέρα στις 3 Αυγούστου, με τρεις εταιρίες να περνούν στην τελική φάση (TREK Consulting, Ευρωσύμβουλοι Α.Ε. και Διαδικασία ΑΕ). Ο προϋπολογισμός για τις υπηρεσίες αυτές ιδιαίτερα υψηλός: 727.400 ευρώ (586.774 χωρίς ΦΠΑ). Το ποσό αυτό θα έρθει μέσω του ELENA, ενός μηχανισμού που χρηματοδοτείται από το Horizon 2020, κι αφού είχε προηγηθεί υπογραφή σχετικής συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, σε σημερινή της συνεδρίαση, ανέδειξε την TREK ως προσωρινό μειοδότη. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση, η TREK πρόσφερε έκπτωση 15%. Η εταιρία «Ευρωσύμβουλοι» έδωσε μεγαλύτερη έκπτωση, ωστόσο κρίθηκε ότι η τεχνική της προσφορά δεν ήταν η καλύτερη. Αποστολή του τεχνικού συμβούλου υποστήριξης είναι να μελετήσει μεταξύ άλλων την κατάλληλη μορφή χρηματοδότησης –ΕΣΠΑ, ιδιωτική συμμετοχή, δάνειο- για τα τέσσερα ενεργειακά έργα που προωθεί η Περιφέρεια. Υπενθυμίζεται ότι τα έργα αυτά: αντικατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του στόλου των πλοιαρίων της λίμνης με νέα σύγχρονα ηλεκτροκινούμενα πλοιάρια, αντικατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου με λαμπτήρες τύπου LED, αντικατάσταση του συνόλου των υφιστάμενων φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέους λαμπτήρες τύπου LED στους δήμους Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και Άρτας, και ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και κτιρίων Διοίκησης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back