ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η δωρεά ενός πίνακα του Φασιανού

Εικόνα του άρθρου Η δωρεά ενός πίνακα του Φασιανού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2022, 01:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έναν πίνακα του Αλέκου Φασιανού δώρισε η αντιδήμαρχος Νατάσσα Τύρου-Ούζα στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την κα Τύρου-Ούζα ευχαρίστησαν ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και μέλη του σώματος.  

«Η δωρεά του έργου αποτελεί μία μικρή ένδειξη ευγνωμοσύνης  προς τους συμπολίτες μας, που με περιέβαλαν με αγάπη, με αγκάλιασαν και με στήριξαν με ποικίλους τρόπους τα χρόνια που ζω εδώ στα Γιάννενα» είπε η κα Ούζα.

Η αντιδήμαρχος δώρισε έναν πίνακα με τίτλο «Φτερωτός» του 1985, με διαστάσεις ενός μέτρου επί 80 εκατ. Η κα Ούζα αιτιολόγησε την επιλογή της για τη δωρεά του συγκεκριμένου έργου, αναφερόμενος στην ελληνικότητα της τέχνης του Φασιανού, στο μήνυμα αισιοδοξίας που προτάσσει ο «Φτερωτός» και σε ένα βασικό υλικό του έργου, του ασημιού, «που ταιριάζει με τη δημοφιλή τέχνη της πόλης μας,  την αργυροχοΐα» όπως είπε.

«Πιστεύοντας πως τα σπουδαία έργα πρέπει να μένουν στον τόπο τους, εύχομαι  οι επισκέπτες της Δημοτικής Πινακοθήκης να το απολαύσουν» κατέληξε η κα Ούζα. 

Η δωρεά του πίνακα εκ μέρους της αντιδημάρχου στη Δημοτική Πινακοθήκη ξύπνησε πολλές... αναμνήσεις στον πρώην δήμαρχο Νίκο Γκόντα (διαβάστε εδώ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back