ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «Δωδώνη» στη «Συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων»

Εικόνα του άρθρου Η «Δωδώνη» στη «Συμμαχία για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2024, 14:32
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» ενώνει τις δυνάμεις της με την «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», μια πρωτοβουλία της ΜΚΟ «Μπορούμε».

Η «Συμμαχία» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στοχεύει στην εξάλειψη της σπατάλης τροφίμων μέσω της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης, της ανταλλαγής πληροφοριών και της προώθησης της έρευνας και της καινοτομίας, με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων.

Η «Δωδώνη» προσανατολίζεται ιδιαίτερα στον 12ο από τους 12 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, για την «Υπεύθυνη Κατανάλωση & Παραγωγή».

Με τη συμμετοχή της στην πρωτοβουλία, στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργειών ώστε να περιοριστεί το παγκόσμιο φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων και στην επισιτιστική στήριξη ανθρώπων σε ανάγκη, μέσω κοινωφελών φορέων.

Η Βίκυ Παπουτσάκη, Marketing Manager της ΔΩΔΩΝΗ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «με σωστές πράξεις αξιοποιούμε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές προκειμένου ο πλανήτης μας να είναι ακόμη πιο βιώσιμος από αυτόν που παραλάβαμε. Για εμάς, η ένταξη μας στην Συμμαχία είναι ένα βήμα προς τη θετική αλλαγή, η οποία ευελπιστούμε πως θα εμπνεύσει τον καταναλωτή και γιατί όχι, να τον ενθαρρύνει να υιοθετήσει βιώσιμες καταναλωτικές συμπεριφορές».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back