ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Δρακόλιμνη της Τύμφης «ποζάρει» στην πρώτη θέση

Εικόνα του άρθρου Η Δρακόλιμνη της Τύμφης «ποζάρει» στην πρώτη θέση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/08/2016, 21:52
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού «Wiki Loves Earth 2016» στην Ελλάδα ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των φωτογραφιών που «ανέβασαν» οι χρήστες.

Μετά από δύο γύρους βαθμολόγησης, ανακοινώθηκαν οι δέκα πρώτες σύμφωνα με την βαθμολογία τους. Την πρώτη θέση κατέκτησε μια εικόνα της Δρακόλιμνης της Τύμφης από τον χρήστη Ale30307.

Η Λίμνη Στυμφαλίας υπό βροχή, το Σπήλαιο Κακοπεράτου στον Κέρκη και μια πανοραμική άποψη της Λίμνης Στυμφαλίας συμπλήρωσαν την πρώτη τετράδα.

Η οργανωτική επιτροπή θα έρθει σε επαφή με τους νικητές. Η απονομή των εθνικών βραβείων θα γίνει σε τελετή που θα διεξαχθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Στο μεταξύ, οι φωτογραφίες από την Ελλάδα έχουν υποβληθεί ως υποψήφιες στο διεθνές σκέλος της διοργάνωσης.

Συνολικά έχουν «ανεβεί» 3.344 φωτογραφίες για την Ελλάδα από 364 χρήστες, με το 92% από αυτούς να συμμετέχει για πρώτη φορά.

Οι υπόλοιπες τρεις θέσεις κατά σειρά προβολής:



ΤΟ WIKI LOVES EARTH

Το Wiki Loves Earth είναι διαγωνισμός φωτογραφίας και συνεισφοράς περιεχομένου, που απευθύνεται σε φωτογράφους (ερασιτέχνες και μη) οι οποίοι θα φωτογραφίσουν μνημεία της φύσης και προστατευόμενους τόπους στην Ελλάδα και θα τα επιφορτώσουν με ελεύθερη άδεια στην Βικιπαίδεια και συγκεκριμένα στο αποθετήριο εικόνων Wikimedia Commons.

Ο διαγωνισμός στοχεύει:

▪στην ενημέρωση και τον εμπλουτισμό των διαδικτυακών εγχειρημάτων που υποστηρίζονται από το Wikimedia Foundation, όπως η Βικιπαίδεια, με φωτογραφίες των φυσικών μνημείων και των προστατευόμενων εκτάσεων στο έδαφος της Ελλάδας

▪στην δημιουργία εικόνων για υψηλό αριθμό φυσικών μνημείων και των προστατευόμενων εκτάσεων στην Ελλάδα και να παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα ενδιαφερόμενα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Με την παραχώρηση ελεύθερης άδειας χρήσης οι φωτογραφίες καθίστανται ιδιοκτησία της ανθρωπότητας – θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε για οποιονδήποτε σκοπό, χωρίς να ξεχνούν να αναφέρουν τον φωτογράφο και την πηγή από όπου ανακτήθηκε η φωτογραφία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3