δεη πισω tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «διάσκεψη» των Λογγάδων

Εικόνα του άρθρου Η «διάσκεψη» των Λογγάδων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2024, 13:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη, συνεχίζει την περιοδεία του στα Γιάννενα, ενόψει των ευρωεκλογών.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, δεν λείπουν στοχευμένες συναντήσεις και επισκέψεις. Μία από αυτές ήταν η επίσκεψη-συνάντηση στους Λογγάδες, για την οποία την πρωτοβουλία την ανέλαβε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοίνωσή της.

Στη συνάντηση των Λογγάδων συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης και κάτοικοι της περιοχής, αλλά και του Μάτσικα. Εκτός από τον κ. Κοντογεώργη και την κα Κεφάλα, παρόντες και οι υπόλοιποι του κυβερνητικού κλιμακίου: ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης.

Θέμα συζήτησης οι παραλίμνιες εκτάσεις και ο νέος νόμος που αφορά τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε αιγιαλούς. Σύμφωνα με την κα Κεφάλα, οι κάτοικοι «εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες προς το κυβερνητικό κλιμάκιο για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την οριστική επίλυση του ζητήματος που τους ταλαιπωρεί για δεκαετίες»…

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κα Κεφάλα δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις παραλίμνιες ιδιόκτητες εκτάσεις. Πριν από δύο χρόνια, ήταν αυτή που επιχείρησε να ανοίξει ζήτημα αλλαγής της οριοθέτησης της λίμνης των Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3