Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η δημοτική αρχή στηρίζει το κυβερνητικό έργο»

Εικόνα του άρθρου «Η δημοτική αρχή στηρίζει το κυβερνητικό έργο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/07/2021, 19:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Αϊβατίδη, εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων και του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, είχε η επιτροπή αγώνα σχολικών καθαριστριών την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Οι καθαρίστριες υπέβαλλαν υπόμνημα με τα αιτήματα για την επόμενη σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δημοτική αρχή «δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης της υγείας των μαθητών των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους. Το προσωπικό καθαριότητας ήταν δυσανάλογο των αναγκών που προέκυψαν. Ακόμη και οι 22 νέες προσλήψεις έγιναν μετά τον κοινό και επίμονο αγώνα της επιτροπής αγώνα σχολικών καθαριστριών, της ένωσης γονέων, του ΕΚΙ και του συλλόγου ΟΤΑ Νομού Ιωαννίνων».

Αναφέρει επίσης ότι «παρά τη δέσμευση του δημοτικού συμβουλίου για 22 προσλήψεις ΙΔΟΧ, η δημοτική αρχή υπέγραψε ισάριθμες συμβάσεις έργου, επαναφέροντας το παλιότερο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς και στερώντας οποιοδήποτε  εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα από τις νέες καθαρίστριες». 

Οι καθαρίστριες αναφέρουν ότι οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ισχυρίστηκαν ότι «η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να κάνει επιπλέον προσλήψεις», οπότε γι αυτό και δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις.

Σημειώνει ακόμα ότι ο αντιδήμαρχος Παιδείας, «στηρίζοντας το κυβερνητικό έργο, δήλωσε ότι θα εξαρτηθεί από τη μοριοδότηση-κριτήρια που θα θέσει το υπουργείο εσωτερικών.  Μία προκήρυξη - μοριοδότηση που το σχολικό έτος 2020-21 συνέβαλε στον ανταγωνισμό και στην απόλυση καθαριστριών». Επίσης, τον καταγγέλλουν ότι «δεν δεσμεύτηκε ούτε για τους όρους εργασίας ούτε για τον τελικό αριθμό. Η απάντηση ήταν και πάλι ότι θα ακολουθήσουν πιστά το κυβερνητικό έργο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back