Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η δημοτική αρχή ούτε ζήτησε ούτε χρειάζεται κηδεμονία»

Εικόνα του άρθρου «Η δημοτική αρχή ούτε ζήτησε ούτε χρειάζεται κηδεμονία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2023, 21:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη έσπευσε να διαφοροποιηθεί από την παράταξη του Θωμά Μπέγκα, και να σταθεί στο πλευρό της δημοτικής αρχής Ιωαννίνων, υποστηρίζοντας ότι «δεν υπάρχει κενό εξουσίας» λόγω της απουσίας του δημάρχου.

Την ίδια ώρα η κα Καλογιάννη έθεσε κάποιες «κόκκινες γραμμές» όσον αφορά την υλοποίηση τριών έργων.

Η απάντηση από τη δημοτική αρχή δεν άργησε να έρθει. Και είναι μια απάντηση χωρίς αβρότητες, με τη δημοτική αρχή να αρνείται την… κηδεμονία οποιασδήποτε παράταξης και τις υποδείξεις για τα έργα.

«Η δημοτική αρχή ούτε ζήτησε, ούτε χρειάζεται την κηδεμονία από την παράταξη ‘Ιωάννινα_2023’ όπως και από καμία άλλη. Εκτιμά το γεγονός ότι η κ. Καλογιάννη αναγνωρίζει πως δεν υπάρχει κενό εξουσίας στο Δήμο και ότι τα θεσμικά όργανα λειτουργούν. Όμως δεν μπορεί να δεχθεί υποδείξεις για την εφαρμογή του προγράμματός της και για τις δράσεις οι οποίες έχουν ήδη αποφασιστεί από τα θεσμικά όργανα και είναι κατά κοινή ομολογία προς όφελος των πολιτών» τονίζεται στην ανακοίνωση. Και προσθέτει: «Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται θεσμικά και με συνέπεια στο πρόγραμμά της σύμφωνα με τις επιλογές του δημάρχου Μωυσή Ελισάφ».

Υποστηρίζει δε ότι η ίδια «έχει αποδείξει στην πράξη» τη διάθεσή της για διάλογο και συνεργασία, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στις παρατάξεις τις οποίες κατηγορεί εκ νέου για «επίδειξη δύναμης». Για άλλη μια φορά, η δημοτική αρχή προσπερνά τις διατάξεις Θεοδωρικάκου τις οποίες υποστήριξε μάλιστα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα… συνεργασίας, απευθύνει μια πρό(σ)κληση στις παρατάξεις. «Η παράταξη της κ. Καλογιάννη λοιπόν, όπως και οι λοιπές, θα κριθούν από τη στάση που θα κρατήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα θεσμικά όργανα του Δήμου στα οποία μετέχουν» σημειώνει η δημοτική αρχή, ακολουθώντας εμμέσως πλην σαφώς τη «γραμμή» Βορίδη, όπως αυτή διατυπώθηκε πρόσφατα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3