ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή ελπίζει σε καλύτερο μέλλον

Εικόνα του άρθρου Η δημοτική αρχή ελπίζει σε καλύτερο μέλλον
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2021, 17:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή ανατρέχει στα δύο χρόνια από την ανάληψη καθηκόντων της, που συμπληρώνονται σήμερα.

Στην ανακοίνωση, ουσιαστικά επικαλείται την πανδημία για να δικαιολογήσει το γεγονός ότι το πρόγραμμά της δεν έχει προχωρήσει και στην πόλη επικρατεί στασιμότητα σε επίπεδο καθημερινότητας.

Ταυτίζει τα δύο χρόνια με την πανδημία, παρότι υπήρξε και ένα διάστημα μέχρι το ξέσπασμά της (ήταν οι αρχικοί μήνες προσαρμογής της…) και αναφέρει ότι εξαιτίας της πανδημίας, «οι προτεραιότητες αναπροσαρμόστηκαν. Ο Δήμος και τα νομικά του πρόσωπα κινήθηκαν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο και χρειάστηκε να διαχειριστούν πτυχές της κρίσης που πέρα από την υγεία άγγιξε όλο το φάσμα».

Παραθέτει και τη σημαντική δραστηριότητα που έχει αναπτύξει ο Δήμος για τη στήριξη όσων χρειάστηκαν βοήθεια αυτό το διάστημα.

Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά δεν κάνει κάποια ιδιαίτερη αυτοκριτική. Από τη μια, αποδίδει καθυστερήσεις και ολιγωρίες στην πανδημία, από την άλλη στην «άρνηση που συνάντησε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο».

Επίσης, δεν αναφέρει κάτι για ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως εσωτερικά της ζητήματα που οδήγησαν στην «αδρανοποίηση» στελεχών της.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι στο σύντομο απολογισμό της, αναφέρεται βασικά, σχεδόν αποκλειστικά, στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών και πιο συγκεκριμένα, στην ανάπλαση του πάρκου Πυρσινέλλα ως  «εμβληματική παρέμβαση στο λεκανοπέδιο».

Για τα υπόλοιπα ανοιχτά ζητήματα, η δημοτική αρχή παραπέμπει στο προσεχές μέλλον, ελπίζοντας, αφενός στην «επιστροφή στην κανονικότητα», αλλά και στην «άμεση συνεργασία των πολιτών».

Τονίζει ακόμα ότι «για πρώτη φορά το τεχνικό πρόγραμμα που ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο υλοποιείται στο ακέραιο» και ότι θα αντιμετωπίσει ισότιμα πολίτες και δημοτικές ενότητες, παραμένοντας προσηλωμένη στο στόχο «να αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών, να αλλάξει τα Γιάννενα».

 

ΣΧΟΛΙΑ
Nikos Dallas
Θα έπρεπε να ντρέπεται η δημοτική αρχή παρά να δικαιολογεί την ανικανότητα της. Τα Γιάννενα αυτά τα δυο χρόνια είναι πιο βρώμικα, πιο σκοτεινά και πιο διεφθαρμένα από ποτέ. Δυστυχώς για τον πρώτο Εβραίο Δήμαρχο που δυσφημεί το θρήσκευμα του
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back