ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΔΗ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Ι. θέλει να αλλάξει…

Εικόνα του άρθρου Η ΔΗ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Ι. θέλει να αλλάξει…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2018, 13:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H Δημοτική Ανώνυμη Εταιρία Ακινήτων Ιωαννίνων (ΔΗ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Ι.) θέλει να πάψει να είναι πια απλώς διαχειρίστρια και εισπράκτορας ενοικίων από ακίνητα, όπως η Όαση και η Κυρά Φροσύνη, και να γίνει μια εταιρία η οποία θα μπορέσει να δραστηριοποιηθεί σε τομείς όπως είναι η ενέργεια, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση (e-parking, wi-fi κλπ) αλλά και η στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με κοινωνική δράση.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗ.ΑΝ.ΕΤ.Α.Ι., με πρόεδρο τη δημοτική σύμβουλο Γωγώ Γιώτη, προχώρησε στη σχετική τροποποίηση του καταστατικού. Χτες, ήταν η σειρά του δημοτικού συμβουλίου να εγκρίνει την αλλαγή του καταστατικού. Μια έγκριση που ήρθε κατά πλειοψηφία, με παρατάξεις της αντιπολίτευσης, και ιδίως με την παράταξη «Γιάννενα. Πολίτες για την Ανατροπή» του Λάζαρου Νάτση, να καταθέτουν τους προβληματισμούς τους.

Οι προβληματισμοί εντοπίζονται επί της ουσίας στο γεγονός ότι για την επιδιωκόμενη αυτή μετεξέλιξη της δημοτικής επιχείρησης δεν υπήρξε καμία συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Απλώς ήρθε προς συζήτηση η αλλαγή του καταστατικού, σε… τεχνικό επίπεδο. Εισήγηση πολιτική σε βάθος, επίσης, δεν υπήρχε (σημειωτέον ότι η χτεσινή συνεδρίαση έγινε απουσία του δημάρχου Ιωαννίνων).

Ο κ. Νάτσης μίλησε για νέες αρμοδιότητες που αλλάζουν εντελώς τη φυσιογνωμία της επιχείρησης. «Εμείς δεν γνωρίζουμε τίποτα. Είναι μια απαράδεκτη τακτική να μη φέρνει η δημοτική αρχή θέματα ουσίας προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ένα business plan για να ξέρουμε τι θέλουμε και τι θα κάνουμε;» αναρωτήθηκε. Στο ίδιο μήκος κύματος περίπου και ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας: «Αν θέλουμε να τα κάνουμε όλα αυτά (σ.σ. τα οποία προβλέπονται στο νέο καταστατικό), τότε να συζητήσουμε για μια νέα επιχείρηση». Από τη ΔΡΑΣΥ, ο Βασίλης Καφαράκης διαφώνησε με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε δημοτικές επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back