ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Άρτα κατέθεσε πρόταση για open mall

Εικόνα του άρθρου Η Άρτα κατέθεσε πρόταση για open mall
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2018, 11:05
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Δήμος Αρταίων και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης υπέβαλλαν την πρόταση για τη δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (Open Mall) στην Άρτα. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σχεδόν σε 3,5 εκ. ευρώ και με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και την ολοκλήρωσή του θα αλλάξει ριζικά η εικόνα εμπορικών πεζοδρόμων της Άρτας. 

Ο Δήμος Αρταίων χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με 1,5 εκ. ευρώ και ο Εμπορικός Σύλλογος με 400.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν από δημοτικούς πόρους. Για την πρόταση αυτή, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρη Χουλιάρα με στόχο τη συνεργασία των δυο πλευρών στο συγκεκριμένο θέμα. Η πρόταση για την υποβολή ψηφίστηκε ομόφωνα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Τσιροιγάννης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της περιοχής, αναβαθμίζουμε το κέντρο της πόλης και αποκτούμε ταυτότητα»

Ο Δήμος Αρταίων αναλαμβάνει την ανάπλαση του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης της Άρτας, την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, όπως τοποθέτηση υδραυλικών μπαρών στην είσοδο των πεζοδρόμων για την ελεγχόμενη είσοδο οχημάτων στον πεζόδρομο, την προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων, την προμήθεια και εγκατάσταση νέου ασύρματου δικτύου και τον διαγωνισμό Αστικής Τέχνης  «Art Mall». 

Επιπλέον, θα κατασκευαστούν δύο σιντριβάνια (ένα στην κεντρική πλατεία και ένα στα Ψαροπλια), θα πραγματοποιηθεί ανάπλαση στο χώρο δίπλα στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Αμβρακίας, θα γίνει νέα πλακόστρωση όλου του πεζοδρομημένου τμήματος και θα τοποθετηθούν νέα δέντρα, νέες ζαρντινιέρες λουλουδιών, νέα παγκάκια και υπαίθρια παιχνίδια.  

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει εργασίες επεμβάσεων επί των προσόψεων 206 εμπορικών καταστημάτων, την προμήθεια εξοπλισμού προσόψεων εμπορικών καταστημάτων, τη δημιουργία Ιστοσελίδας προώθησης συμβαλλόμενων επιχειρήσεων, τις δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και τις δαπάνες για έκδοση αδειών.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back