Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

H ΑΡΠΗ στην Άρτα: Απολογισμός και σύσκεψη

Εικόνα του άρθρου H ΑΡΠΗ στην Άρτα: Απολογισμός και σύσκεψη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2021, 15:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σύσκεψη στην Άρτα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου έκανε η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο, με ομιλητή το νυν περιφερειακό σύμβουλο Ζώη Γαλατά. Στη συνάντηση δόθηκε και νέο ραντεβού, με θέματα που αφορούν αποκλειστικά την περιφερειακή ενότητα Άρτας  και την οργανωτική συγκρότηση της κίνησης σε τοπικό επίπεδο

Μεταξύ άλλων, στη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα όπως η επίπτωση της πανδημίας στην κοινωνία και το ρόλο των δημόσιων αγαθών όπως η υγεία, αλλά και οι δημοκρατικές ελευθερίες, ειδικά σε μια φάση που τα εργασιακά δικαιώματα είναι υπό αμφισβήτηση.

«Συνολική αντιπαράθεση και ανατροπή του πλαισίου της διαρκούς μνημονιακής επιτροπείας, της ΕΕ και του χρέους. Μονομερής διαγραφή του χρέους, και στη χώρα μας και παντού, που μέσα σε συνθήκες κρίσης και πανδημίας εκτινάσσεται σε όλη την Ευρώπη. Συνολική αντιπαράθεση, αντικαπιταλιστική ρήξη/έξοδος από την ΕΕ» είναι μερικά σημεία ακόμα που τονίστηκαν, μαζί με τον «αγώνα για υψηλής ποιότητας διατροφή για το λαό. Δημιουργία πρωτοβάθμιων παραγωγικών συνεταιρισμών των μικρών παραγωγών με εργατικό έλεγχο. Εθνικοποίηση-κρατικοποίηση της συγκεντρωμένης γης, της εκκλησιαστικής περιουσίας και των αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Ανατροπή της αντιαγροτικής ΚΑΠ της ΕΕ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back