ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

H Apple ενσωματώνει το ChatGPT στις συσκευές της

Εικόνα του άρθρου H Apple ενσωματώνει το ChatGPT στις συσκευές της
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2024, 09:09
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Apple ξεκίνησε το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της τη Δευτέρα, παρουσιάζοντας την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης σε όλη τη σουίτα λογισμικού της.

Η νέα τεχνολογία «Apple Intelligence» θα είναι ενσωματωμένη σε όλη τη σουίτα εφαρμογών της, συμπεριλαμβανομένης της Siri και φέρνοντας το chatbot ChatGPT της OpenAI στις συσκευές της.

Στην σχεδόν δίωρη παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple, τα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του CEO Tim Cook, διαφήμισαν πώς η φωνητική βοηθός Siri θα μπορεί να αλληλεπιδρά με μηνύματα, emails, ημερολόγιο, καθώς και με εφαρμογές τρίτων. Η Siri θα μπορεί να γράφει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να αλλάζει τον τόνο της φωνής ανάλογα με την περίσταση.

Τα χαρακτηριστικά AI που ανακοινώθηκαν στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple θα έρθουν με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα για τις συσκευές της, τα οποία παρουσιάστηκαν επίσης στην εκδήλωση.

Η Apple ξεκίνησε την εκδήλωση προσφέροντας λεπτομέρειες σχετικά με το τελευταίο λειτουργικό σύστημα για το ακουστικό μικτής πραγματικότητας Vision Pro και το iPhone. Είπε ότι το iOS 18, το λογισμικό που τροφοδοτεί τη ναυαρχίδα της, καθιστά την αρχική οθόνη του iPhone πιο προσαρμόσιμη και περιλαμβάνει βελτιωμένες εκδόσεις των εσωτερικών εφαρμογών της.

Το νέο λογισμικό θα διαθέτει επίσης μια λειτουργία «κλειδώματος μιας εφαρμογής» που θα βοηθήσει τους χρήστες να προστατεύσουν ευαίσθητες πληροφορίες. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να κλειδώσουν συγκεκριμένες εφαρμογές και να διατηρήσουν τα δεδομένα υπό πιο αυστηρό έλεγχο στο λειτουργικό σύστημα.

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας Vision Pro σε οκτώ ακόμη χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ιαπωνίας. Το νέο λογισμικό VisionOS 2 για τα ακουστικά θα χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για τη δημιουργία φωτογραφιών φυσικού βάθους και θα διαθέτει νέες χειρονομίες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Apple παρουσίασε ένα νέο τσιπ που εστιάζει στην τεχνητή νοημοσύνη στα τελευταία μοντέλα iPad Pro και οι αναλυτές αναμένουν ότι η εταιρεία θα προσφέρει λεπτομέρειες στους προγραμματιστές για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες του τσιπ για να υποστηρίξουν όλους τους νέους υπολογισμούς τεχνητής νοημοσύνης.

Η εταιρεία μπορεί επίσης να αρχίσει να μιλάει για τις δικές της δυνατότητες υπολογιστικού νέφους εν μέσω αναφορών ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τα δικά της τσιπ μέσα σε κέντρα δεδομένων.

Χρησιμοποιώντας τα δικά της τσιπ για υπηρεσίες cloud, η Apple μπορεί να αναπτύξει προηγμένα χαρακτηριστικά AI που οι συσκευές δεν μπορούν να χειριστούν μόνες τους, χωρίς να απαιτούνται ακριβοί επεξεργαστές από την Nvidia. Η προσέγγιση αυτή διατηρεί επίσης πολλά από τα χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας και ασφάλειας της Apple που είναι ενσωματωμένα στο σχεδιασμό των εσωτερικών της τσιπ.

Το συνέδριο προγραμματιστών διαρκεί μέχρι την Παρασκευή.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3