ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η απόρριψη του «κανονικού χριστουγεννιάτικου δέντρου»

Εικόνα του άρθρου Η απόρριψη του «κανονικού χριστουγεννιάτικου δέντρου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2017, 17:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα «κανονικό χριστουγεννιάτικο δέντρο» θέλει να στήσει στην κεντρική πλατεία η δημοτική παράταξη «Γιάννενα Τώρα», αλλά η δημοτική αρχή, στην οποία απευθύνθηκε για να πάρει την άδεια, είπε «όχι». «Η ευθύνη για τον στολισμό της πόλης ανήκει στη δημοτική αρχή» είναι η σαφέστατη απάντηση του Δημαρχείου. Η δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα κάνει λόγο εμμέσως πλην σαφώς για «υπεροπτική διάθεση» εκ μέρους της παράταξης του Άρη Μπαρτζώκα.

Η ενέργεια αυτή της παράταξης του κ. Μπαρτζώκα «υπαγορεύτηκε» σαφώς από τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τον «Πύργο του Τάτλιν» αλλά και από την πρόθεσή της να ικανοποιήσει… το λαϊκό αίσθημα. «Γιατί, άραγε, η δημοτική παράταξη ‘Γιάννενα Τώρα’ δεν υπέβαλε την πρότασή της, μήνες πριν, στη διαδικασία του διαλόγου για την προετοιμασία και τον στολισμό της πόλης; Γιατί ανακοινώνει την ‘πρόθεσή’ της στο ‘παρά πέντε’; Σε τι θα μπορούσε να βοηθήσει την πόλη μας αυτή η ‘πρόταση’; Τι εξυπηρετεί;» αναρωτιέται το Δημαρχείο, αφήνοντας αιχμές για τη σκοπιμότητα της πρότασης της δημοτικής παράταξης.

Όσο για το χριστουγεννιάτικο άρωμα της πόλης, η δημοτική αρχή αναφέρει ότι όλοι οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων και συλλόγων συμφωνούν πως ο φετινός στολισμός, λιτός και καλαίσθητος, θεωρείται ο ομορφότερος των τελευταίων χρόνων. «Η δημοτική αρχή έχει αποδείξει στην πράξη ότι επιδιώκει τη συλλογική συζήτηση και κάθε γόνιμη συνεργασία. Λαμβάνει υπόψη κάθε διαφορετική γνώμη που τίθεται στον κατάλληλο χρόνο, χωρίς απόλυτες προσεγγίσεις και υπεροπτική διάθεση. Δεν κατανοεί όμως τη χρησιμότητα της ‘πρωτοβουλίας’ που επιδιώκει να αναλάβει η δημοτική παράταξη ‘Γιάννενα Τώρα’», τονίζει. Πιο συγκεκριμένα, για οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση στην κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο επικαλείται «την ιδιαιτερότητα της στατικότητας και τις όποιες κατασκευαστικές δυνατότητες σε αυτήν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back