ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αντιπολίτευση ζητάει έλεγχο για το επιδοτούμενο εισιτήριο

Εικόνα του άρθρου Η αντιπολίτευση ζητάει έλεγχο για το επιδοτούμενο εισιτήριο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2017, 19:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Βάζοντας «απέναντι» την ισχύουσα νομοθεσία με την επιδότηση του εισιτηρίου από το Δήμο Ιωαννιτών στο αστικό ΚΤΕΛ, η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει συνέχεια στο θέμα που άνοιξε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Η νέα παρέμβαση της παράταξης Γκόντα είναι εκτενής και έχει αρκετά στοιχεία και αφήνει «αιωρούμενες υπόνοιες» για τη στάση της δημοτικής αρχής.

Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ουσιαστικά κάτι στο οποίο δεν έχει άδικο, ότι τα εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ είναι ακριβά στα Γιάννενα και στοιχίζουν περισσότερο από το «ζωνικό σύστημα» βάσει αποστάσεων, που προβλέπει ο νόμος. Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο πάντως, την εισήγηση του προέδρου του υπεραστικού ΚΤΕΛ (το οποίο έχει επίσης πανάκριβα εισιτήρια) και εισηγητή της αντιπολίτευσης, Γρηγόρη Γκίκα, αντέκρουσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής, λέγοντας ότι τα δρομολόγια δεν είναι «γραμμικά», δεν κάνουν δηλαδή ακριβώς τα χιλιόμετρα που λέει ο σχετικός πίνακας, αλλά έχουν παρακάμψεις κ.λπ.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία λέει ουσιαστικά ότι, είτε με την επιδότηση των εισιτηρίων, είτε όχι, οι πολίτες συγκεκριμένων περιοχών θα πληρώσουν ακριβότερο από το προβλεπόμενο εισιτήριο. Η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο παρέπεμψε πάντως και σε παλιότερες αποφάσεις, πριν το 2011, για τις οποίες η αξιωματική αντιπολίτευση αρκείται να τις χαρακτηρίσει «υπεκφυγές».  Λέει ακόμα ότι η απόφαση είναι συζητήσιμη νομικά και ζητάει έλεγχο νομιμότητας και ζητάει επανακαθορισμό των ζωνών σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

«Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση του κομίστρου του Πανεπιστήμιου και του Παν. Νοσοκομείυ όπου σε χιλ. απόσταση 6 χιλ. το κόμιστρο είναι 1,7 € ενώ θα έπρεπε να είναι 1,2 € και με την επιδότηση εισιτηρίου θα πρέπει να είναι 0.70 €» αναφέρει η παράταξη, μεταξύ άλλων.

Η μείωση του εισιτηρίου απαντάει σε ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών, που εδώ και δεκαετίες πληρώνουν ακριβά τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Οι παρατηρήσεις που έχουν κατατεθεί είναι ενδιαφέρουσες, ενώ πίσω από το θέμα, υπάρχει και η σκληρή κόντρα αστικού-υπεραστικού ΚΤΕΛ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back