Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 7-08-2022, 08:29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων συνεχίζουν τον κύκλο κινηματογραφικών προβολών στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα. 

Την Πέμπτη 11 Αυγούστου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία «Η Αλεπού» (Caccia Alla Volpe, 1966) σε σκηνοθεσία Βιτόριο ντε Σίκα, με ελεύθερη είσοδο

Πρωταγωνιστούν: Παίζουν: Peter Sellers, Victor Mature, Britt Ekland.

Η υπόθεση: Την κωμωδία του Βιτόριο Ντε Σίκα, ο Πίτερ Σέλερς να υποδύεται τον Άλντο Βανούτσι (The Fox), έναν από τους μεγαλύτερους απατεώνες του κόσμου και μεγάλο σπεσιαλίστα στις μεταμφιέσεις.

Μετά την απόδρασή του από τις ιταλικές φυλακές, βρίσκει τη συμμορία του και σχεδιάζει να ληστέψει το «χρυσό του Καΐρου», ένα μεγάλο φορτίο χρυσού με προορισμό κάποια πόλη της Ιταλίας. Υποδυόμενος ένα διάσημο σκηνοθέτη, βρίσκει το ιδανικό χωριό για να ξεφορτώσει το φορτίο του χρυσού και πείθει τους χωρικούς ότι ο τόπος τους είναι το κατάλληλο σκηνικό για τη νέα του ταινία. Κανένας από τους χωρικούς, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός της αστυνομίας, δεν διανοείται ότι βοηθά τον Βανούτσι να κλέψει το χρυσό.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus