Oikonomou pisoi

H αιθαλομίχλη ξανάρχεται…

Εικόνα του άρθρου H αιθαλομίχλη ξανάρχεται…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2022, 09:16

Υψηλές μετρήσεις μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα των Ιωαννίνων εντοπίζει το σύστημα Panacea.

Την περασμένη Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 22.00 ο σταθμός στο κέντρο των Ιωαννίνων, στην Περιφέρεια Ηπείρου, καταμέτρησε 74,6 μg/m3, μέτρηση που αγγίζει το όριο του συναγερμού για εξαιρετικά κακή συγκέντρωση.

Ο σταθμός της Ανατολής παρουσίασε εξίσου κακή εικόνα, με 72μg/m3 τα μεσάνυχτα, Τρίτης προς Τετάρτη…

Χτες δε, η εικόνα ήταν χειρότερη, στους μέσους όρους της ημέρας, καθώς και στους δύο σταθμούς οι μετρήσεις κυμαίνονταν από 28 μέχρι 42 μg/m3    

Ξημερώματα Πέμπτης δε, ο σταθμός της Ανατολής κατέγραψε 89,3m3  που κατατάσσεται στις εξαιρετικά κακές μετρήσεις. Λίγο νωρίτερα, βράδυ Τετάρτης, τα συγκεκριμένα όρια είχε ξεπεράσει και ο σταθμός των Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Τι σημαίνει κακές μετρήσεις; Υπάρχουν όρια (που κανείς δεν ξέρει αν είναι πιο πάνω από το σωστό για την υγεία μας) και οι τοπικές αρχές πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να μην αρκούνται σε καταγραφή και συμβουλές (πχ κάψτε με σύνεση ξύλα στο τζάκι..). Θα έπρεπε να έχουν ήδη εξασφαλίσει μειωμένες τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης για την περιοχή Ιωαννίνων. Δεν το έκαναν! Τώρα, να παρεμβαίνουν όταν υπάρχει πρόβλημα. Περιορισμός μετακινήσεων ΙΧ, δακτύλιος. Αλλαγή στην ώρα προσέλευσης εργαζομένων. Περιορισμό αθλητικών δραστηριοτήτων σε ανοιχτούς χώρους, σχολεία κλπ Χρήση μάσκας. Ξυπνήστε δήμαρχοι και περιφερειαάχες!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back