ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΔΕΔΥ για τον περιφερειάρχη Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Η ΑΔΕΔΥ για τον περιφερειάρχη Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2020, 14:29
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων κατηγορεί τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη για «συκοφαντικές και προκλητικές» δηλώσεις, περί ευθύνης κινητοποιήσεων για την εξάπλωση του κοροναϊού.

«Η  ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας ήταν και είναι στο επίκεντρο των διεκδικήσεων. Αυτό το σύστημα υγείας και οι εργαζόμενοι σε αυτό, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες -λόγω των τραγικών ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνικές υποδομές- τον κορωνοϊό» τονίζει και συμπληρώνει ότι «δεν λοιπόν οι απεργιακές κινητοποιήσεις για την εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως συκοφαντικά και προκλητικά δηλώνει ο περιφερειάρχης Ηπείρου. Είναι η πλήρης αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, οι χειρισμοί της οποίας επέφεραν τα  αποτελέσματα που βιώνουμε και στα Ιωάννινα. Αυτές τις ευθύνες, με τις δηλώσεις του, προσπαθεί να δικαιολογήσει και να αποκρύψει. Αυτό κάνει και η   κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα με την εμμονική επίκληση της ‘ατομικής ευθύνης’».

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι «απαιτείται σχέδιο υγειονομικής διαχείρισης, με αποτροπή της εκθετικής διασποράς του ιού, με αξιόπιστη εκτίμηση κίνδυνου και αναλογικότητα στη λήψη μέτρων, με σωστή επιδημιολογική εικόνα, στοχευόμενες και όχι οριζόντιες παρεμβάσεις, εντατικοποίηση των διαγνωστικών ελέγχων στις «πύλες εισόδου», στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε κάθε εστία ‘υπερμετάδοσης’».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back