Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Γύρω γύρω όλοι» με τον Άμλετ

Εικόνα του άρθρου «Γύρω γύρω όλοι» με τον Άμλετ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2018, 03:22
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο «Άμλετ ο Β’», ένα έργο διάχειρός Σαμ Μπόμπρικ, έρχεται να παρωδήσει τον «Άμλετ», να αποδομήσει τους ήρωες του σαιξπηρικού έργου (με το διάσημο ερώτημα «να ζει κανείς ή να μη ζει»;), και να υπογραμμίσει την κοινωνική υποκρισία. Μια αμλετική λοιπόν παρωδία με την οποία η ομάδα τέχνης «Βορείως» αναμετριέται ενώπιον κοινού από τις 4 Μαρτίου. 

Στο μικρό και οικείο θεατράκι της,στην αίθουσα 120 του ΚΕΠΑΒΙ, οι ήρωες του Σαίξπηρ γίνονται άλλοι... άνθρωποι. Ο Άμλετ φοβιτσιάρης, ο Λαέρτης γκέι, η Οφηλία εθισμένη στους μπάφους και πάει λέγοντας. Αν περιμένετε λοιπόν να δείτε έναν κανονικό «Άμλετ», θα πέσετε έξω. Ας είστε προετοιμασμένοι… 

Ο σκηνοθέτης (και δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων) Γιάννης Σεντελές αποφάσισε να δώσει έμφαση σε όλα αυτά τα στοιχεία που αναδεικνύουν το σουρεάλ της όλης υπόθεσης, προσδίδοντας μια επιπλέον παιχνιδιάρικη διάθεση. Δεν είναι τυχαία τα σκηνογραφικά ευρήματα όπως ένα «γύρω γύρω όλοι» στη μέση της μικρής σκηνής και δύο κούνιες (αντί για θρόνους). Γενικά είναι μια παράσταση γεμάτη με κωμικά στοιχεία και γκαγκ, ενώ δεν λείπει και το διαδραστικό στοιχείο με το κοινό. Όλοι οι ηθοποιοί έχουν τις καλές και τις πολύ καλές στιγμές τους, με τη Γεωργία Παπαδημητρίου που υποδύεται την Οφηλία να ξεχωρίζει και για τον πραγματικά αξιοθαύμαστο, μακρόσυρτο αναστεναγμό-τσιρίδα-ηχητική «περφόρμανς»… 

Κατά τα άλλα, είναι μια παράσταση που έχει ζωντάνια, αν και σε κάποια σημεία χάνει τον ρυθμό της (συνήθως βέβαια μια θεατρική ομάδα τον βρίσκει μετά τις πρώτες παραστάσεις).

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιάννης Σεντελές (φάντασμα), Χρήστος Πασιάς (Πολώνιος), Δημήτρης Σπύρου (Οράτιος), Σπύρος Βάρφης (Ρόζενγκρατζ), Χαρά Παπαδημητρίου (Γκίλντερνστερν), Γιώργος Ζιώγας (Λαέρτης), Χρήστος Σδράλλης (Κλαύδιος), Βάσω Χρύση (Γερτρούδη), Γεωργία Παπαδημητρίου (Οφηλία) και Πάνος Σεντελές (Άμλετ). 

Παραστάσεις θα δίνονται μέχρι 21 Μαρτίου, από Κυριακή έως Τετάρτη, στις 21:00. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων λόγω της μικρής χωρητικότητας στο τηλέφωνο 6983366246. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back